Túllépne Havas Henriken a TV2

Vágólapra másolva!
Számokkal bizonyítja a csatorna, hogy nem omlott össze a Mokka Havas távozása miatt.
Vágólapra másolva!

Havas Henriket múlt héten kapta le a képernyőről a TV2. A műsorvezető miatt korábban már többször megrótta az ORTT panaszbizottsága a csatornát, több sérelmezhető beszólása is akadt, de ezek csak témát adtak a nézőknek, növelték a nézettséget, így ezekből nem is lett nagyobb baj.

Szeptember 5-én viszont már a műsor főszerkesztőjének és a csatorna új vezérigazgatójának is üzent gunyorosan, ezt viszont már nem nézték el a vezetők: Havast egyelőre levették a képernyőről, mondván, hogy "az elmúlt időkben tanúsított viselkedése és megnyilvánulásai nem illeszkednek a csatorna szellemiségéhez, műsorpolitikájához és hosszú távú terveihez".

A Napló-ból is ismert Azurák Csaba ugrott be helyette, két hónapra biztosan, a jövő még képlékeny. Mint az [origo]-nak elmondta, felváltva vezeti majd a műsort Jakupcsek Gabriellával és Liptai Claudiával, míg Csiszár Jenő vissza nem tér "szülési szabadságáról".

Korábbi cikkeink hozzászólásai azt mutatták, hogy Havas roppant megosztó személyiség: az egyik tábor szerint flegma, unott és nagyképű, mások szerint viszont szórakoztató, kellően laza és szókimondó. Az ilyen figurákat különben szeretik a kereskedelmi tévék, mivel nem csak a hívek nézik, mikor adásban van, hanem az őt ellenszenvesnek tartók közül is odakapcsolnak, hogy jól felidegesítsék magukat már korán reggel.

A TV2 és az AGB Nielsen adatai szerint javult valamelyest a nézettség Havas eltűnése óta: augusztusban a 18-49-es célcsoportnál csak 20,1 százalékos közönségaránnyal ment a Mokka, az év 32. és 43. hetében (ekkor volt Havas Henrik a képernyőn) a fiatal tévézők 19,7 százaléka követte, a 37. héten viszont 23,6 százalék nézte az Azurákkal felálló reggeli műsort.

A Mokka különben januártól áprilisig volt viszonylag erős, ekkor célcsoportban 24-28 százalékos nézettséggel futott. Május és augusztus közt 20-21 százalékos közönségarány volt jellemző (azaz öt fiatal tévézőből egy nézte), de a múlt hétre javult a helyzet.