Újabb nagyszabású énekverseny indul

Vágólapra másolva!
A BBC Choir Wars címmel indít énekversenyt, melyben amatőr kórusok mérhetik össze a tudásukat.
Vágólapra másolva!

Nagy-Britannia jó 25 ezer bejegyzett kórusából bőven lehet válogatni, ha amatőr énekversenyt szeretne rendezni az ember. A BBC ezt meg is teszi, az eredmény pedig a "legnagyobb énekes tehetségkutató verseny lesz a televíziózás történetében" - már ha hihetünk a csatorna közleményében foglaltaknak.

Az újdonságot természetesen az adja, hogy itt - a Megasztár-ral és a hozzá hasonló műsorokkal ellentétben - nem az egyéni teljesítményt, hanem a kórusok eredményét értékeli a zsűri. Az énekkarok végső helyezési sorrendje persze itt sem csak a szakmai bizottság döntésén múlik, ugyanúgy számítanak a közönség szavazatai is.

A produkció mögött egyébként ugyanaz a csapat áll, amelyik a Strictly Come Dancing című táncos vetélkedőt és az Any Dream Will Do-t készítette - utóbbiban a József és a színes, szélesvásznú álomkabát című musical új feldolgozásához kerestek szereplőket.

Arról egyelőre nincs hír, hogy a Choir Wars-t mikor küldik a képernyőre, egy másik brit csatorna, az ITV viszont már karácsonykor lead egy különkiadást, melyben neves énekesekkel kiegészült kórusok adnak elő az ünnephez kapcsolódó dalokat.

Amerikában is karácsonykor tervezik leadni a hasonló koncepciójú, Clash of the Choirs című énekversenyt, melyben a kórusokat egy olyan híresség tanítja be, aki történetesen abban a városban született, ahonnan az adott énekkar érkezett.