Két hétre leállt Az Este

Vágólapra másolva!
A közszolgálati televízió költözése miatt szünetel az MTV Az Este című műsora.
Vágólapra másolva!

Hétfőn már nem jelentkezett Az Este az MTV képernyőjén, ennek oka, hogy technikailag nehéz lenne kivitelezni, miközben zajlik a költözés. Az [origo] kérdésére az MTV részéről elmondták, hogy egy kéthetes szünetről van szó, várhatóan július 13-án, hétfőn már adásban lesz a műsor. A műsorvezetők nem változnak, az új székházból is Mészáros Antónia és Nika György jelentkeznek majd.

Mint megírtuk, vasárnap este jelentkezett a Híradó a régi közegből, és az adás alatt már készenlétben álltak a költöztetők tucatjai, s amint véget ért, már indult is a pakolás: a költözés egy része éjjel zajlott, de a stáb csak átmeneti helyen dolgozik, augusztusban foglalhatja el végleges helyét. A Népszabadság úgy tudja, hogy az adás lebonyolítása július közepéig a Szabadság térről zajlik, az áprilisban beszerzett adáslebonyolító rendszer csak addigra lesz működőképes, bevethető.

Az, hogy nyár van, és spórolósan ismétlésekből, konzervanyagokból élnek a tévék, nem csak a kereskedelmi televíziókra jellemző, hiszen az MTV is elővette a régi műsorait. Szerdán például komplett nosztalgianap lesz, Mézga-családdal, két rész Szomszédok-kal, két epizód Família Kft.-vel és két egységnyi Kisváros-sal. Este még a közelmúltban forgatott Tűzvonalban is ismétléssel jelentkezik.