Filmes magazint indít az MTV

Vágólapra másolva!
Vasárnaptól új magazinműsort láthatunk az m1-en, amely az aktuális mozipremierekkel, készülő filmekkel foglalkozik.
Vágólapra másolva!

Június 14-től minden vasárnap 18.55-től jelentkezik a Több Mint Mozi, a Magyar Televízió filmes magazinja. A műsor nemcsak a mozivilág friss híreiről informálja a nézőket, de a kulisszák mögé vezető riportokat, interjúkat is láthatunk benne.

A premierfilmek előzetese mellett a Több Mint Mozi előkészületben vagy forgatás alatt lévő alkotásokat is bemutat, megszólaltatja a produkciók alkotóit, sztárjait. Elkalauzol filmbemutatókra, és beszámol arról is, miként boldogulnak a hazai stábok Hollywoodban. Nyomon követi a Magyarországon készülő nemzetközi filmek sorsát, interjúkat készít világhírű rendezőkkel, színészekkel.

Az első adás egy komplett háttérelemzéssel várja a nézőket, hisz a Rockhajó premierjéhez kapcsolódva a hazai kalózrádiók múltját térképezik fel a készítők - a Rockhajó ugyanis a hatvanas évek Angliáját idézi meg, amikor a BBC csak két órányi rock'n'rollt játszott hetente, egy kalózadó viszont napi huszonnégy órában nyomta a menő zenét a tengerről.

A Több Mint Mozi vasárnapi nyitó részében emellett Hajdu Szabolcs beszél régóta dédelgetett filmterve, a Bibliotheque Pascal megvalósulásáról, majd a Nyócker rendezője, Gauder Áron új animációs filmjéből láthatunk részleteket, és a június 17-én induló IX. Kecskeméti Animációs Filmfesztivál programjából is kapunk egy merítést.