Obamát veszi a National Geographic

Vágólapra másolva!
Különleges engedélyt kapott a National Geographic Television stábja: négy hónapig filmezhet a Fehér Házban, és gyakorlatilag bárhová bemehet.
Vágólapra másolva!

A négyhónapos forgatási időszak eredménye egy hatvanperces dokumentumfilm lesz, amely a tervek szerint 2010 novemberében kerül majd adásba. A National Geographic vezetői már tavaly augusztusban, Obama megválasztása előtt egyeztettek az illetésekkel, de csak múlt hónapban kapták meg az engedélyt a filmezésre.

A múlt héten - az elnök hivatalos fotósának, Pete Souzának a közreműködésével - meg is kezdték a forgatást: eddig öt percnyi anyagot vettek fel, amiről nem győz áradozni a National Geographic egyik vezetője, Maryanne Culpepper. "Csodálatos anyag - Obama New Yorkba megy, aztán Bill Clintonnal ebédel, aztán a Fehér Ház folyosóján szalad a kutyájával. Fantasztikus" - mondta a hölgy a C21 Mediának.

A dokumentumfilm célja, hogy a "köznépnek" bemutassa az elnök mindennapjait: ennek értelmében a stáb szabad bejárást kapott az Ovális Irodába, a first ladyhez, illetve az Obama rendelkezésére álló repülőgéphez és helikopterhez. A Fehér Háznak ilyen széles körű látogatására eddig egyetlen tévéstáb sem kapott engedélyt.