Egyelőre nem lesz leépítés az MTV-nél

Vágólapra másolva!
Visszalépett a nemrégiben bejelentett csoportos létszámleépítéstől az MTV menedzsmentje.
Vágólapra másolva!

A Magyar Televízió vezetősége visszalépett a nemrégiben bejelentett csoportos létszámleépítéstől - mondta el a társaság vezetésével folytatott egyeztetés utáni csütörtöki sajtótájékoztatón a sztrájkbizottság elnöke. Lázár András szerint megállapodás született arról is, hogy visszavonják a sztrájkbizottság létrejötte óta kiosztott mintegy húsz felmondást is; az egyeztetések jövő hétfőn folytatódnak.

Jelenleg 1650 dolgozója van a közszolgálati tévének, de a költségvetési céltámogatás megvonása miatt a Magyar Televízió december 2-án bejelentette, hogy a közeljövőben 160 munkatárs munkaviszonya szűnik meg.

Az MTV idei üzleti terve szerint 7,8 milliárd forintot kap a költségvetéstől a műsorszórás költségeire (ezt megkapja jövőre is), az MTV Közalapítvány kap 9,4 milliárd forint támogatást (ezt jövőre teljesen elvonják), illetve majdnem 10 milliárd forintot a 2002-ben megszüntetett tévé-üzembentartási díj pótlására kap. Megkapja emellett a Tv2 által befizetett műsorszolgáltatási díj 70 százalékát, 1,2 milliárd forintot, illetve 3,5 milliárd forint reklámbevétellel is számolnak. Bővebben az MTV helyzetéről itt olvashat.