Női műsort indít az MTV

Vágólapra másolva!
A Magyar Televízió az elmúlt hónapokban több magazinműsort, sorozatot is megszüntetett: most egy új műsorban a nők helyzetére fókuszál, Nyitrai Kata vezetésével.
Vágólapra másolva!

Szándéka szerint "hiánypótló műsort" indít a Magyar Televízió Női szemmel címmel, melynek célja, hogy a nőket - nőként, anyaként, munkavállalóként, emberként - érintő kérdésekre választ adjon, vagy legalábbis megpróbáljon választ adni. Az első adás február 6-án kerül képernyőre.

A műsorban olyan alapvető társadalmi problémákról is szó esik, mint a nők hátrányos (de mindenképpen megkülönböztetett) helyzete a munkahelyeken, vagy éppen az a kényszer, hogy válasszon a karrier és a család között. A Női szemmel emellett mindennapi kérdéseket is felvet, kitér például arra, hogy a férfinak mennyire illik besegítenie a közös háztartásba.

A műsor vezetője természetesen egy nő, Nyitrai Kata lesz, aki egyszersmind a szerkesztői feladatokat is ellátja. Nyitrai szerkesztőként már sok produkcióban részt vett az MTV-nél, ő készítette például a Nyugat 100 - Nyugat-mesék című irodalmi műsort.