A színészek még egyszer kiosztották a Golden Globe-ot

Vágólapra másolva!
Az amerikai színészszakszervezet 16. alkalommal osztotta ki díjait: nem született nagy meglepetés, nyert a Mad Men - Reklámőrültek és a Glee.
Vágólapra másolva!

A Screen Actors Guild (SAG), vagyis az amerikai színészszakszervezet minden évben kiosztja díjait, melyekkel - nyilvánvaló módon - a legjobb színészi alakításokat jutalmazza. A tévés szekcióban idén csupán egyetlen főbb kategóriában történt változás a Golden Globe-hoz képest, így a lista nem sok izgalmat tartogat azok számára, akik figyelemmel követték az egy héttel ezelőtti eseményeket.

A legjobb színészgárda díját a Mad Men - Reklámőrültek és a Glee stábja kapta, és ugyanez a két produkció nyerte a Golden Globe-ot a drámai, illetve vígjátéki sorozatok kategóriájában. A hétvégén szintén diadalmaskodott a Dexter sztárja, Michael C. Hall, a vasárnaptól itthon is látható The Good Wife (A férjem védelmében) hősnője, Julianna Margulies, valamint A stúdió főszereplője, Alec Baldwin.

A tévéfilmekben, illetve minisorozatokban feltűnő színészek közül szintúgy Kevin Bacon és Drew Barrymore került ki győztesen - egyedül a komikus színésznőknél volt változás, hisz a Golden Globe-ot bezsebelt Toni Collette helyett Tina Feyt (A stúdió) díjazták a színészek. A jelöltek és nyertesek teljes listája - a filmes szekció díjazottjaival együtt - itt olvasható.