Képzeletbeli barátot kap Elijah Wood, Frodó

Vágólapra másolva!
A Wilfred című produkcióban Elijah Wood egy zárkózott fickót alakít, akit alteregója igyekszik a jobb életre ösztökélni.
Vágólapra másolva!

Nemrég jelentette be az amerikai FX csatorna, hogy megrendeli a Wilfred című sorozat első tizenhárom epizódját, AGyűrűk Urá-ból ismert Elijah Wooddal a főszerepben - írja a TV Guide. A sorozatot az ugyanezen a címen futó ausztrál verzióból adaptálják.

Wood első tévés szerepében egy szociális problémákkal küzdő, boldogságát kereső, Ryan nevű férfit alakít, akit mindenhová követ képzeletbeli barátja, s egyben alteregója, Wilfred (Jason Gann, aki szintén Wilfredet alakította az eredeti ausztrál szériában). Wilfred azonban a külvilág számára csak egy egyszerű kutya, egyedül Ryan látja őt egy kutyajelmezbe öltözött fickónak, aki azon van, hogy segítse Ryant boldogságának megtalálásában. A csapatot erősíti még Fiona Gubelmann (Kaliforgia), mint Jenna, Ryan szomszédja és Wilfred gazdája.



A sorozat executive producere, David Zuckerman - aki a Family Guy-t és az Amerikai fater-t is jegyzi -úgy jellemezte Wilfredet, mint egy ausztrál juhászkutya és egy részeges Russell Crowe keverékét. A csatorna egyik munkatársa pedig úgy nyilatkozott, hogy Wood és Gann már a pilotban is fantasztikusan tudott együttműködni, Zuckerman pedig jól végezte a dolgát, mert a projekttel fel tudott mutatni valami egyedit.

A Wilfred, melynek premierjét 2011 nyarára tervezik, a negyedik olyan széria, melyet az FX csatorna megrendelt az elmúlt másfél évben - a Louie, A liga és a Felhőtlen Philadelphia mellett.