Leállt az Életképek forgatása

Vágólapra másolva!
A 114. részénél járó Életképek nézői pár hónapig biztosan nem láthatnak új epizódokat: leállt a forgatás.
Vágólapra másolva!

Az Életképek látható az MTV-n, de a vasárnapi adás ismétlés lesz. Új részeket egyelőre nem gyárt a Magyar Televízió, gazdasági megfontolásból.

Az [origo] megkeresésére Horváth Ádám forgatókönyvíró-rendező is megerősítette, hogy pihen a sorozat. Decemberben hívták a programigazgatóságról, hogy januárban nem lesz pénz a folytatásra. "Megkérdeztem, hogy megírjak-e egy zárórészt, hiszen ha a kényszer úgy hozza, megoldható az is, hogy ne maradjon lezáratlan több szál. Pozitív jelnek veszem, hogy nem kértek fel a sorozat lezárására" - tette hozzá.

Pénzhez leginkább hitelfelvétellel (harmadik nekifutásra engedélyezte december közepén a Magyar Televízió Közalapítvány Kuratóriuma, hogy a köztévé felvegye a már korábban kért 2,4 milliárd forintos fejlesztési hitelt) vagy politikai akaratból juthat az MTV, így nem elképzelhetetlen, hogy még idén folytatódik a Szomszédok egyfajta utódjának tartott széria. "Kettesével szoktam írni az epizódokat, ezeket kettesével is forgatjuk. Nagyjából két hét, amire megírom a kétszer negyvenöt oldalas forgatókönyvet, ennyi idő alatt a stáb is összehívható, azaz zöld jelzés esetén hamar fel tudjuk venni a munkát. A hat nap forgatás után pedig két nap utómunka szokott következni" - mesélte Horváth.