Megasztár 5: egyszerre vicc és halálosan komoly

Vágólapra másolva!
Eddig 12 ezren jelentkeztek az ötödik Megasztár-ra, és közülük legalább ezren ott is voltak a casting második napján. Az izgatott körömrágás, az átszellemültség, az önszuggesztió a tinédzserekre volt főképp jellemző, ők vették igen komolyan a fejenként jutó 2-3 percet, ugyanakkor a legtöbb szórakoztató, néha már-már kínosan idétlen, hangi adottságok tekintetében jelentős problémákkal küzdő önjelölt dalnok inkább a harminc fölöttiekből került ki.
Vágólapra másolva!

Nagyon komoly érdeklődés mellett zajlik az ötödik Megasztár előválogatása a Millenárison. Csütörtöktől vasárnapig, napi 12 órában dolgozik a casting-stáb: a lenti részen, hol amúgy is akkor a tolongás, öt helyszínen hallgatják meg az egyéni próbálkozókat, fenn pedig egy kisebb teremben zenekarok mutatják meg magukat.

A helyszínen az [origo] jelentősebb sorral szembesült, kinn is több tucat ember húzta össze magát fázósan a márciusi télben, benn pedig a tágas tér ellenére nemigen akadt szabad négyzetméter, halkan, magukban dudorászó harmincasok, izgatottan nézelődő tinilányok, óvatosságból a sapkát, kalapot, télikabátot le sem vevő, bizalmatlanul várakozó szülők alkottak zajos csoportokat. A Tv2 bedobta a korábbi szériák résztvevőit is: Bella Levente több száz jelentkezőt kapott el pár szóra vagy refrénre a kamerák előtt, Király Viktor és Fekete Dávid engedelmesen fotózkodott tinédzserkorú, gyaníthatóan épp iskolából lógó rajongókkal, az egyik előzsűri asztalnál pedig mintha Kandech Evelyn ült volna, aki szinte egy őstörténeti korban, a Megasztár 1-ben szerepelt.

Fotó: Hajdú D. András [origo]

Több fotó itt

Kontor Tamás és Gál Csaba Boogie a zenekarokat tesztelték: előbbi elmondta lapunknak, hogy igen vegyes a felhozatal, szinte minden műfajjal megpróbálkoztak a bandák az elmúlt pár órában. Volt, aki Fugees-dallal és a Pocahontas slágerével igyekezett bizonyítani, de Kontor szerint a legtöbben nem csak hozott anyagból dolgoztak. "Mi azért a saját dalokat preferáljuk, és sokan készültek is ilyennel. Aki megfelel, két hét múlva telefont kap" - mondta a gitáros-énekes, aki szándékosan nem akart kiemelni produkciót.

Fotó: Hajdú D. András [origo]

Több fotó itt - videó pedig itt

Egy stábtag szerint 9-10 év körüli reménykedő is akadt, ahogy 69 éves próbálkozóval is találkozott a casting második napján. Ismert embert is látott valaki, Fekete Jenő, a Muddy Shoes vagy a Palermo volt tagja is úgy döntött, ideje megint befutni. A 40139-es sorszámú, felvidéki lány erőteljes, érzelmes produkciója, két musical-szám után pedig még azt is megtudtuk, idén már nincsenek nagyszámban Jacko-imitátorok, annál többen nyúlnak viszont Cserháti Zsuzsa dalaihoz. A zsűritagokról várhatóan pár héten belül dönt a csatorna, a műsor pedig várhatóan nyár végén indul.

Fotó: Hajdú D. András [origo]

Több fotó itt - videó pedig itt

Különös előadásokkal pedig gyakran találkozhatott a lenti részen várakozó sokaság: a terem közepén lévő pódiumra bárki felpattanhatott énekelni egyet. Így tett egy rózsaszínű mikrofont szorongató, jó negyvenes, kissé fogatlan férfi, aki a Szóljon hangosan az ének szerfelett hamis, ám annál lelkesebb verziójával ajándékozta meg gyanútlan publikumát, és zsebelt be önbizalma, merészsége miatt tisztes ovációt, és hasonlóképp cselekedett a fenti képen látható Vitéz Kincses Előd Gyula, nemzetes nemzetőr őrnagy, talpig katonai szerelésben. A 46 éves úr lapunknak elmondta, számára a magyarságtudat a dalban is igen fontos, és az sem szegte kedvét, hogy a Kifutó című műsorból kétszer is korán kiesett. Ő például a magyar nótát és az operát vinné a műsorba - ha hagyná a sokat látott zsűri.