Teátrális jelenetek nélkül búcsúzott el Stohl András

Vágólapra másolva!
Április 12-én vezette utoljára Stohl András a Való Világ-ot, a valóságshow-t, amelynek az előző három évadban is arca volt. A színész-műsorvezető egy nappal korábban közölte, hogy nem kíván tévében szerepelni bírósági ügyének jogerős lezárásáig, tehát 2011 őszéig.
Vágólapra másolva!

Hosszabb időre elbúcsúzott a tévézőktől Stohl András, aki bírósági ügyének jogerős lezárásáig, tehát várhatóan 2011 őszéig biztosan nem akar képernyőn szerepelni: mint elmondta a Fókusz-nak, nagyon nehezére esik jópofáskodni, tréfálkozni a VV4 összefoglalóiban, mikor folyamatosan arra gondol, milyen hibát követett el, és milyen retorzió jár majd érte.

Stohl utolsó VV4-es adása elején bakizott egyet (kiválasztást említett, kihívás helyett, de gyorsan korrigálta magát), ami arra utalt, hogy nem száz százalékban koncentrál már a feladatra, majd az első reklámblokk után pedig a technika tréfálta meg: a mikroport recsegett, de mire mikrofononhoz nyúlt, újfent tiszta lett a hang. A műsorvezető nem rendezett színpadias jelenetet, nem emlegette a korábbi tévés munkáit sem: "Büszke vagyok, hogy önöket szolgálhattam, viszontlátásra" - búcsúzott az összefoglaló végén.

A színész - aki színházi munkáit megtartja, mert valamiből meg szeretne élni - az RTL Klub egyik legtöbbet használt arca volt az elmúlt tíz évben: a Reggeli alapcsapatával lett ismert és sokak által kedvelt képernyős, itt szerzett kamerarutint. A Való Világ első szériája 2002 őszén már nagyobb falat volt (ez előtt is összetört egy autót, és önmagát), ekkor bizonyította a csatorna vezetőinek, hogy rá lehet bízni élő, hosszú tévéshow-kat, mert az akkor még energikus és életvidám Stohl háromórás párbajokat is gond nélkül levezényelt.

rtl klub, sajtóklub

Miközben rengeteget szinkronizált és több tucat színházi szerepet is elvállalt, olyan műsorokat bízott rá a piacvezető csatorna, mint a Survivor (amelynek két évadját egyszerre vették fel), a Szombat esti láz, a Csillag születik: ha költséges, százmilliókba kerülő, csillogó show-ra készültek, akkor Stohl neve volt az első a listán, biztos pontként. Ő kapta volna a tavalyi ősz nagy tévés dobását, az X-Faktor-t Ördög Nórával, de - az RTL-lel nagy egyetértésben, vagy annak nyomására - Stohl karambolja után úgy döntött, hogy nem vállalja. Nem akarta, hogy magánéleti gondjai, a bulvársajtó hírei az X-Faktor márkával együtt jelenjenek meg, és erősen ittas állapotban elkövetett balesete után nem érezte magát megfelelő személynek ahhoz, hogy fiataloknak megmondja, mi a helyes irány.

Az internetezők nem bocsátanak meg könnyen

A színészt március 31-én két év négy hónap letöltendő szabadságvesztésre ítélte az első fokon eljáró bíróság az általa ittasan okozott balesetért. A bíróság öt évre bevonta a jogosítványát is. Az ítélet nem jogerős, miután Stohl fellebbezett a bíróság döntése ellen. Többet az ügyről itt olvashat.

40 331 olvasónk válaszolt arra a kérdésünkre, hogy mit gondol a büntetésről: a válaszadók közel fele, 48,4 százaléka szerint a bő két évnél is többet érdemel, 22,9 százalék szerint pedig korrekt bírói döntés született. Az olvasóink 15,1 százaléka szerint két év lett volna adekvát, felfüggesztve, 5 százalék pedig úgy gondolta, hogy egyéves fogház elég lett volna, szintén felfüggesztve. Stohl Andrással elnézőbb volt az internetezők 8,6 százaléka, igazságérzetüket kielégítette volna, ha a színész-műsorvezető komoly pénzbírságot kap, és a jogosítványát hosszú évekre bevonják.