Nem indul el 2012 januárjában az MTV gyerekcsatornája

Vágólapra másolva!
Az m2 gyermek- , ifjúsági és családi csatorna lesz, de csak 2012 márciusától. Korábban 2011 nyári, majd 2012 januári indulásról volt szó.
Vágólapra másolva!

A terveknek megfelelően az MTV kettes csatornája gyermek-, ifjúsági és családi csatorna lesz, de csak 2012 márciusától - tudta meg az [origo]. A döntést a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alappal (MTVA) egyeztetve hozta meg az MTV.

Az, hogy a közszolgálati kettes csatorna gyerektévé legyen, korábbi gondolat: előbb Süveges Gergőt nevezték ki intendánsnak, hogy levezényelje a váltást, és 2011 nyarára átalakuljon a csatorna. Miután Süveges blogon tette közzé elképzeléseit, távoznia kellett, eztán pedig csúszott az m2 átalakítása, a következő tervezett dátum 2012 januárja volt - így a március újabb, ezúttal kéthónapos csúszást jelent.

Az MTV tervei szerint lesz új, magyar animációs sorozat, napi széria, heti sorozat is az új m2-n, a késő esti sávban pedig a nosztalgiázó felnőttek találhatnak rá gyerekkori kedvenceikre. "Elmehetünk a külföldi tévés vásárokra, és megvehetjük halomban ugyanazt a szemetet, amelyet a legtöbb gyerekcsatorna ad, ezek viszonylag olcsón beszerezhetők, mivel a világpiacra készülnek. Ez esetben azonban miben különböznénk a többiektől? A másik út, hogy animációs filmeket, új ifjúsági sorozatokat, gyerekszínházat, szitkomokat készíttetünk, ez viszont nagyon drága műfaj. Rengeteg újdonságot kellene adnunk, hogy századszorra ne csak az archívumban kotorásszunk. Én augusztus végén leadtam a 2012-es gyerekcsatornáról szóló terveinket, mostanában zajlik ezek beárazása, én is kíváncsian várom, mi lesz belőle" - nyilatkozta szeptember végén Rákay Philip, az MTV intendánsa az [origo]-nak. Bővebben itt olvashat erről.