Véletlenül egy lakóházat lőtt át ágyúgolyóval a vicces amerikai tévéstáb

Mythbusters, Állítólag..., Adam Savage és Jamie Hyneman, Discovery, ágyúgolyó
Vágólapra másolva!
Az Állítólag... készítőinek egyik kísérlete igencsak balul sült el: az általuk kilőtt ágyúgolyó egy lakóházban és egy kisteherautóban is kárt tett.
Vágólapra másolva!

A Discoveryn látható Állítólag... (eredeti címén Mythbusters) tudományos eszközökkel próbál megcáfolni vagy épp bebizonyítani különböző hiedelmeket, legendákat: az alkotók legújabb kísérletükhöz egy házi készítésű ágyút vettek igénybe, amelyet egy San Franciscóhoz közeli katonai lőtéren sütöttek el.

A sárgadinnye méretű ágyúgolyó azonban valahogy lakott területen, a Dublin nevű városkában csapódott be, és áttörte egy lakóház falát, sőt - a szobákon átrepülve - a ház túlsó falán is átjutott. Egy másik ház tetejéből is elvitt pár cserepet, végül egy kisteherautóban landolt.

A San Francisco Chronicle tudósítása szerint az átlőtt házban lakó család átaludta a becsapódást, az autó tulajdonosa pedig körülbelül tíz perccel a történtek előtt szállt ki a kocsiból, tizenhárom éves fiával együtt. A rendőrség az autót az ágyúgolyóval együtt elszállította, jelenleg vizsgálja az ügyet - a seriff és az érintettek szerint isteni szerencse, hogy senki nem sérült meg.

Forrás: AFP/Alberto E. Rodriguez
Adam Savage és Jamie Hyneman Dicovery műsorának vezetői