Kocsis Tibor: Csak barátság van Enikő és köztem

x-faktor, kocsis tibor
Vágólapra másolva!
A második X-Faktor győztese szerint a legviccesebb az volt, hogy ősszel a lapok összehozták versenyzőtársával, Muri Enikővel - akivel nagyon jóban van, de szerelem nincs köztük. Kocsis Tibor az [origo]-nak elmondta, hogy egy rossz mentori kritika nem feltétlenül jelentett szavazatvesztést, mert a nézők nem annak alapján voksoltak, mit mondott Geszti vagy Malek: a dal mellett ugyanolyan fontos volt a kisfilm és a rövidke beszélgetés is. Közeljövője képlékeny, de el akar jutni a legkisebb településre is - ha hívják.
Vágólapra másolva!

Kocsis Tibor nyerte december 18-án a második X-Faktor-t az RTL Klubon, és így nem szakadt meg a férfi győztesek sora az RTL-en. Az énekes az [origo]-nak elmesélte, hogy reggelig tartó mulatsággal ünnepelték a műsor végét. "Rengeteg munka volt benne, jólesett lazítani, koccintottunk pár pohár pezsgővel. Szombatonként volt egy állandó helyünk, a show után odamentünk fellépni, de most nagyobb volt a felhajtás, mert megjelent mindenki a stábból: az összes segítő, felkészítők, versenyzők. Hatalmasat buliztunk, reggelig tartott a móka. Sokat nem aludtam, mert reggel óta már fotózások, forgatások, interjúk vannak. Mostanában erről szól az életem, pörgés lesz ezerrel. De nem csak interjúkat adok: zenei téren nem tétlenkedünk, mert az Aréna-koncert új élmény lesz. Stadionnyi ember elé kell kiállni, ami kicsit hátborzongató" - mesélte. A tehetségkutató előtt pár száz fő előtt énekelt már, de ekkora közönségnek még nem. Mint elmondta, az Arénában lesznek saját és közös számok. Nagy megtiszteltetésnek tartja, hogy övé lesz a győztes dal.

Nem gondolja, hogy férfiként előnyt élvezett volna egy nővel, jelen esetben Muri Enikővel szemben. "Én is láttam, hogy férfiak nyertek rendre az RTL-nél a nagyobb műsorokban, de nem gondolnám, hogy van összefüggés a nem és a teljesítmény között. Sok más tényező van, ami alapján az emberek szavaznak. Nehéz megmondani, van-e egy versenyzőnek, versenynek titka. Én a sorozat közepe felé kezdtem elhinni, hogy dobogós lehetek, hogy akár meg is nyerhetem. A hatodik adásban párbajoztam, és akkor úgy voltam vele, hogy ha már így alakult, hogy van egy nyert párbajom, akkor élni kell a lehetőséggel, és maximálisan odateszem magam. Ott egy kicsit átkattant bennem valami, utána egészen más lett a szereplésem, ott tudtam nyerni igazán, felszabadult lettem. Ott kezdtem el érezni a színpadot, a nehezítő körülményeket el tudtam engedni" - emlékezett.

Kocsis úgy véli, a mentorok kritikái nagyon fontosak, de inkább az számított, mit énekeltek és hogyan, hogy mennyire jutottak el a nézők szívéhez. "A mentor véleménye talán befolyásolja a szavazót, de lehet, hogy egy negatív vélemény pont az ellenkező reakciót váltja ki a nézőkből. Ha a mentor lehúz, de a nézőnek tetszett, akkor nyom rám egy SMS-t. Amúgy sok egyéb tényező is számít, mert a tévézők nem dalokra, hanem emberekre szavaznak, arra kíváncsiak, aki a dal mögött van. Hogy emberileg megismerjenek, arra jó a kisfilm, a rövid beszélgetés Ördög Nórával" - vélekedett.

Az ősz során sok érdekeset tudott meg magáról az újságokból. "A legviccesebb az volt, hogy Muri Enikővel összehoztak a lapok, hatalmas szerelmi szálat véltek felfedezni, mert szerintük a közös munka összehozott minket. Ez azonban csak egy barátság" - magyarázta. A döntőben sokat nem láttak a másik előadásából, mert épp akkor öltöztek, de tervezi visszanézni Enikő fellépéseit.

Forrás: [origo] Mudra László
A finálé képeiért kattintson a fotóra!

Vannak már félkész dalai, és sokat koncertezne. "Ötleteim vannak, egy-két dalkezdemény van a fiókomban, ha az alkalom úgy hozza, előkerülnek majd... de rutinos profi azért nem vagyok. Sok fellépésre vágyom, a teljes playback kizárt, azt nem is csináltam soha. A legnagyobb élmény persze az, ha mögötted áll egy komplett zenekar, tudom, mert volt több együttesem. Sok helyen viszont technikailag nem megoldható a zenekar, én pedig minden helyre szeretnék eljutni, ahová hívnak, a legkisebb településre is, így oda egyedül megyek majd. Eleinte feldolgozásokkal, később saját számokkal" - mesélte megkeresésünkre.

December 20-án a tévérovatban Muri Enikővel készült interjúnkat olvashatja.