Egészen más lett volna a Jóbarátok Perry és Kudrow nélkül

Jóbarátok sorozat, Lisa Kudrow, Jennifer Aniston, Matthew Perry és Courtney Cox az 53. Golden Globe átadáson 1996. 01.21-én
Vágólapra másolva!
Az Így jártam anyátokkal című komédiasorozatból ismert Neil Patrick Harris is a Jóbarátok listáján volt, a Chandlert alakító Matthew Perry pedig egy 2194-ben játszódó pilotban bízott épp, amikor a szitkomra keresték a főszereplőket.
Vágólapra másolva!

A Jóbarátok tévétörténelmet írt, igen népszerű komédiasorozatként, hat főszereplőjét világszerte ismertté tette - ők a vége felé már egymillió dollárt kaptak fejenként, epizódonként. A sorozatról sokat írtunk, korábbi cikkeinket itt olvashatja.

Egészen másképp is alakulhatott volna azonban a szituációs komédia sorsa, ha nem a beválogatott hat szereplő viszi végig, hanem mások kapják a karaktereket. Mint a Vanity Fair egy cikkéből kiderül, a készítők (mint minden friss sorozattervnél) több színészt is megnéztek, meghívtak castingra. A képen látható Téa Leoni (Bad Boys - Mire jók a rosszfiúk?, Deep Impact, Jurassic Park 3., Spangol - Magamat sem értem) lehetett volna Rachel, Anthony Rapp (a leti képen) kaphatta volna Ross figuráját, de a listán volt Bradley Whitford, Neil Patrick Harris, Sandra Bullock és Molly Ringwald is.

Forrás: EVAN AGOSTINI / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / GETTY

Majdnem lemaradt a sikersorozatról Matthew Perry, aki akkoriban, 1994-ben egy LAX 2194 című sorozattervben bízott, de ezt végül nem rendelte be egy csatorna sem. Lisa Kudrow is kis híján kimaradt, ugyanis akkoriban úgy nézett ki, hogy a Frasier-ben szerepel majd, de onnan kirúgták. Érdekesség, hogy a rendező, aki onnan kitette, később tizenöt Jóbarátok-epizódot rendezett.

Forrás: PETER KRAMER / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / GETTY IMAGES/AFP

A sorozat később történelmet írt, de majdnem lefújták a hatodik évadban, mert a színészek egyre többet kértek, és egységesen álltak ki a gázsi növelése mellett. Az NBC egy volt vezetője, Harold Brook szerint hajszál híja volt annak, hogy ne legyen hetedik szezon - és akkor kik jártak volna a Central Perkbe? Abba a kávézóba, amit eredetileg Insomnia Cafénak hívtak volna...