Varázslatos nő, hős tűzoltó, nagy túlélő - új sorozatok a tévében

becki newton
Vágólapra másolva!
Sorra jelentették be a napokban az amerikai tévécsatornák a leforgatott pilotok alapján elfogadott újabb sorozataikat, amelyeknek nagy része 2012 őszén lehet képernyőn. Van olyan, ami neves főszereplője miatt lehet érdekes (sorozatban szerepel Kevin Bacon vagy a fekete Kojak, Ving Rhames), van, ami a Jericho és a Mad Max egykori kedvelőit izgathatja fel, de akad pár biztató komédia és thriller is.
Vágólapra másolva!

The Following

Forrás: AFP/Getty Images/Stephen Lovekin
Forrás: AFP/Getty Images/Stephen Lovekin

Kevin Bacon és Kevin Williamson a nevek ebben a sorozatban, amely egy darabig Mastermind munkacímen futott: Bacont olyan filmekben, sorozatokban láthattuk, mint a Veszélyes vizeken, Apollo 13, Sleepers - Pokoli lecke, Williamson pedig tévés producer, író, olyan szériákban dolgozott, mint a Vámpírnaplók, a Dawson és a haverok vagy A pálmák árnyéka. Ebben a szériában a képen látható Bacon FBI-ügynököt alakít, aki egy sorozatgyilkos (James Purefoy) után ered.

-----------------

Monday Mornings

Forrás: AFP/Getty Images/Kevin Winter
Forrás: AFP/Getty Images/Kevin Winter

A TNT egyelőre tíz epizódnyi kórházi történetet rendelt meg az eddig jobbára jogi sorozatokat gyártó David E. Kelleytől, aki az Ally McBeal, az L. A. Law, az Ügyvédek és a Boston Legal alkotója egyben. A kórházak világa sem teljesen ismeretlen számára, 1994 és 2000 között ő vitte a Chicago Hope kórház című produkciót is. Az író-producer frissen megrendelt sorozata egy oregoni - közelebbről portlandi - kórházban játszódik, ahol az orvosoknak a szakmai kihívások mellett nap mint nap saját érzelmeikkel is szembe kell nézniük. A szériában jelentős színészek is szerepelnek, a Pókember 2 főgonoszát vagy épp a Frida Diego Riveráját alakító Alfred Molina mellett például a képen látható Ving Rhames, akit a Ponyvaregény Marsellus Wallace-aként és a fekete Kojakként egyaránt ismerhet a közönség.

-----------------

True Detective

Forrás: AFP/Getty Images/Slaven Vlasic
Forrás: AFP/Getty Images/Slaven Vlasic

A sorozat az HBO számára készül, két ismert színésszel: Matthew McConaugheyt (a képen) és Woody Harrelsont láthatják majd a tévézők. Az első évad nyolc részből fog állni, és a forgatókönyv szerint a zsaruk egy 17 évvel ezelőtti bűnesetet fognak felgöngyölíteni. A tévénézőknek talán nem lesz idejük megunni a True detective szereplőit, mivel a tervek szerint minden évad egy újabb sztorit dolgoz majd fel - az elsőben (nem túl eredeti módon) egy régi sorozatgyilkos után erednek.

-----------------

The Mob Doctor

Forrás: AFP/Getty Images/Ethan Miller
Forrás: AFP/Getty Images/Ethan Miller

Hollywoodhoz képest elég kevés sorozatot forgatnak Chicagóban, de ezúttal ott készül majd ez az orvosos dráma, amelyben Jordana Spiro (a képen) a főszereplő, aki sikeres szívsebész, de mivel szerencsejáték-függő testvére hatalmas adósságot halmozott fel, kénytelen a maffiának is dolgozni. Szereplők még Zach Gilford, Jamie Lee Kirchner és William Forsythe, aki bandafőnököt alakít (és szerepelt már a Boardwalk Empire-ben).

-----------------

Chicago Fire

Forrás: AFP/Getty Images/Kent Nishimura
Forrás: AFP/Getty Images/Kent Nishimura

Ha már lélekben a városban vagyunk, akkor maradjunk is ott: egy másik újonc is ott forog. A Chicago Fire-nek nem lesz könnyű dolga, mert tűzoltós széria témában olyan elődöt kellene felülmúlnia, de legalábbis megközelítenie, mint a Ments meg. A producerek közt van Dick Wolf, akinek sok munkája volt már az NBC-vel. A szereplők közt van Taylor Kinney (Vámpírnaplók, Trauma), Merle Dandridge, David Eigenberg és Lauren German (Hawaii Five-O, Happy Town - a képen), többek között.

-----------------

Revolution

Forrás: AFP/Getty Images/Stephen Lovekin
Forrás: AFP/Getty Images/Stephen Lovekin

Az NBC-re készülő szériáért J. J. Abrams felel, akiknek a tévézők az Alias-t és a Lost-ot köszönheti, az Alcatraz és pár más sorozat mellett. A munkában részt vesz Eric Kripke is, akit viszont a horror kedvelői isteníthetnek, az Odaát című sorozat miatt. Az alaphelyzet szerint mindenféle energiaforrás eltűnik a Földről, így kell túlélni. A posztapokaliptikus sorozatban szerepel majd Billy Burke, Giancarlo Esposito, Andrea Roth (a képen), Tracy Spiridakos, Graham Rogers és Anna Lise Phillips.

-----------------

Heartsick

A New York Times bestsellerlistáján rendre előkelő helyen szerepelnek Chelsea Cain regényei, így nem meglepő, hogy végre sorozat is készül belőlük. A könyvek hőse Gretchen Lowell, aki az Entertainment Weekly szerint "a legeredetibb pszichopata Hannibal Lecter óta", és aki - Lecterhez hasonlóan - bizalmas, már-már függő viszonyba kerül az őt vallató rendőrrel. A regénysorozat első két kötete A fúria, illetve Szívszaggató címmel jelent meg itthon, a készülő tévés adaptációról egyelőre annyit lehet tudni, hogy az FX fogja bemutatni; írója az eddig jobbára dokumentumfilmeket jegyző Mikko Alanne lesz, producere pedig a Bűnös Miami-ért is felelős Geyer Kosinski.

-----------------

Goodwin Games

Forrás: AFP/Getty Images/Michael Buckner
Forrás: AFP/Getty Images/Michael Buckner

Noha itthon a komédiasorozatok általában csak kisebb csatornákon élnek meg (szitkomot nemhogy főműsoridőbe nem tesz országos, nagy tévé, de jóformán nem is vásárol), azért pillantsunk ezekre is! A Goodwin Games ígéretes lehet, mert az Így jártam anyátokkal című, igen szórakoztató komédia készítői is benne vannak. A sztoriban a Becki Newton (a képen), Scott Foley és Jake Lacy alakította karakterek nagyobb vagyont örökölnek, amit csak akkor kapnak meg, ha megfelelnek elhunyt apjuk előírásainak, követelményeinek.

-----------------

Guys With Kids

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Szintén a napokban dőlt el, hogy a Universal Television gyártásában sorozat lesz a Guys With Kids-ből a 2012-2013-as évadra. A középpontban ezúttal harmincas férfiak állnak, akik a korukkal küzdenek, nem érzik úgy, hogy felnőttek volna, annak ellenére, hogy mindegyiknek van kisbabája, kisgyereke. A szereplők közt található Anthony Anderson, Tempestt Bledsoe és Jesse Bradford (a képen).

-----------------

Save Me

Forrás: AFP/Getty Images/Frederick M. Brown
Forrás: AFP/Getty Images/Frederick M. Brown

Az NBC számára készülő komédiáról van szó, amelyben az az Anne Heche (a képen) a főszereplő, akit számos sorozatban, filmben láthatott már a néző (Kés/Alatt, Hung, A férfi fán terem, Hat nap, hét éjszaka, Tudom, mit tettél tavaly nyáron, Fedőneve: Donnie Brasco). Egyelőre itt is, mint az esetek többségében, 13 részt rendeltek, ez alatt kell bizonyítania új karakterének: egy elvált nőnek, aki képes jóslásokra és csodákra.

-----------------

Copper

Izgalmasnak ígérkezik a BBC America első saját gyártású sorozata, amelyet Tom Fontana és Will Rokos írtak. Az időszak az 1860-as évek, a helyszín New York, ahol egy ír emigráns rendőr próbál békét teremteni egy zűrös társadalmi közegben. A főszereplő Tom Weston-Jones, akinek karaktere eltűnt felesége és halott lánya ügyében nyomoz.

-----------------

666 Park Avenue

A címre ránézve egyértelmű, hogy nem egy párkapcsolati szituációs komédiát takar. A főszereplők közt jegyzik Rachael Taylort, Mercedes Masöhnt és a legutóbb a Született feleségek-ben látott Vanessa Williamset. Utóbbi karaktere férjével, a Lost-ból ismert Terry O'Quinn-nel vesz ki egy lakást a borzalmaknak hátteret adó patinás épületben - és már kezdőnek is a parajelenségek. Látatlanban az Odaát, az X-Akták, az American Horror Story kedvelőinek ajánlott. Ez nem friss berendelés, egy ideje cikkeznek róla a lapok.

-----------------

Go on

Forrás: DAVID LIVINGSTON / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / AFP
Forrás: DAVID LIVINGSTON / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / AFP

Szintén hallani már egy ideje arról, hogy új sorozatban lesz látható Matthew Perry, a Jóbarátok Chandlerje: a szakma szerint tehetségesnek és szórakoztatónak tartott színész 2011-ben elbukott saját komédiasorozatával, a Mr. Sunshine-nal, azóta csak a Férjem védelmében című szériában volt jelenése. Perry új komédiaszériája, amelyben egy sportriportert vagy sportrovatos hírolvasót alakít, 13 részes berendelést kapott az NBC-től. A Go On pilotjában olyan színészek tűntek fel, mint Laura Benanti, Julie White, Suzy Nakamura, Allison Miller és Khary Payton.

-----------------

Anger management

Forrás: Northfoto
Forrás: Northfoto

A Két pasi - meg egy kicsi-ből kirúgott - és utána kissé szétcsúszott - Charlie Sheen új sorozata a Ki nevel a végén? című, 2003-as vígjáték alapján készül, amelyben eredetileg Jack Nicholson és Adam Sandler játszott: Sheen az előbbi karakterét viszi tovább, vagyis egy dühkezelési kurzus vezetőjét fogja alakítani, akinek magának is segítségre lenne szüksége. A tervezett sorozatot nagyon várja mindenki a tévéiparban, hiszen egy éve még Sheen volt a legjobban kereső tévésztár - írtunk is róla sokat.

-----------------

Mistresses

Provokatív dráma akar lenni, kicsit a Szex és New York mintájára, de annál merészebben. A heti szappanoperát az ABC rendelte be, a fedélzeten van már Rochelle Aytes és Jes Macallan. A romantikus, botrányos, izgató magánéleti kalandokba keveredő négy nagyvárosi nő kalandjait valószínűleg látjuk majd itthon is, mert nincs hiány női csatornából Magyarországon sem.