Kedves, vékony fiatalember voltam - a Barátok közt szereplői azelőtt

berényi miki, barátok közt
Vágólapra másolva!
Nagy tisztogatás várható a Barátok közt-ben, több színészt lecserélnek a közeljövőben, és pár olyan karaktert is kiírtak, akik már a kezdetektől fogva - tizennégy éve - színesítik a történetet. A színészek többségének volt persze előélete is, lássuk, mit csináltak a ma is látható alapszereplők az ismertséget meghozó sorozat előtt!
Vágólapra másolva!

Szőke Zoltán (Berényi Miklós)

Az újvidéki színész eredetileg grafikai formatervezést tanult, végül 1991-ben diplomázott a színművészetin, így volt még hét éve a pályán, mielőtt bekerült a Barátok közt csapatába. Ezt az időt a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színházban töltötte, ahol a legkülönfélébb szerepeket játszotta: a Tizenkét dühös ember-ben ő alakította az egyik esküdtet, a Hamlet-ben ő volt Cornwall hercege, de többek között a Liliom-ban, a Grease-ben és Lázár Ervin Dömdödöm-jében is láthatták a nézők. Közben számos szinkronszerepet is vállalt, olyan filmekhez kölcsönözte a hangját, mint a Navajo Joe, a Halál a Níluson vagy a Seriff az égből.

Forrás: [origo]

Régi képeket itt talál!

----------------------

R. Kárpáti Péter (Berényi András)

1988-ban diplomázott, kis ideig a Békéscsabai Jókai Színház tagja volt, majd ő is a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színházhoz került, ahol nagyjából hat évet töltött. Első tévés szerepét a Szomszédok-ban kapta, amiről így mesélt korábban az [origo]-nak: "Malek Andi figurájának játszottam az udvarlóját, de csak két-három epizódban, mert utána másként folytatódott a történet. Az interneten meg is lehet találni: kedves, vékony fiatalember voltam, és erősen igyekeztem udvarolni Malek Andinak". Játszott a Kisváros-ban és az Öt zsaru-ban, majd Koltai Róbert meghívta a Szambá-ba és A miniszter félrelép-be is.

Forrás: [origo]

----------------------

Ábrahám Edit (Berényi Claudia)

Gyerekkorától kezdve vonzotta a színészet - úgy tízévesen látta Lehoczky Zsuzsát a My Fair Lady-ben, ami óriási hatással volt rá -, és tizenhét évesen szerepet is kapott Várkonyi Gábor egyik filmjében. 1980-ban már Haumann Péterrel, két évvel később pedig Básti Julival dolgozhatott együtt. "Fiatalabb koromban rengeteg produkcióban szerepeltem, sok főszerepet is játszottam, egyik forgatásról mentem a másikra - miközben ma mindenki azt hiszi, hogy a Barátok közt-ben léptem először kamerák elé. Komoly szakmai előéletem volt, de a sors úgy hozta, hogy ezekkel a tévéjátékokkal nem tudtam úgy kiugrani, mint a Barátok közt-tel" - mondta az [origo]-nak.

Forrás: [origo]

----------------------

Tihanyi Tóth Csaba (Novák Laci)

1986 és 1988 között a Nemzeti Stúdió munkatársa volt, majd játszott többek között a Nemzeti Színházban és a József Attila Színházban is. 1998 elején saját társulatot alapított Tihanyi Vándorszínpad néven, melynek fő profilja azóta is az operett és a magyar nóta. "Ezeket a műfajokat nem várná tőlem a közönség, így például fiatalok is gyakran beülnek az első sorba, akik csak Novák Laci miatt jönnek. Eleinte mindig vártam, hogy mikor kezdenek el rendetlenkedni, de ami érdekes, hogy ők is végigülik az előadást" - vallott az [origo]-nak a színész, aki két epizód erejéig a Kisváros-ban is szerepelt.

Forrás: [origo]

----------------------

Varga Izabella (Dr. Balogh Nóra)

Szintén a Hevesi Sándor Színházban kezdte színészi pályafutását (1993-tól volt ott stúdiós), majd 1995-ben átkerült a kecskeméti Katona József Színházba. Már gyerekként is látható volt a televízióban: az újvidéki Iskolacsengő műsorvezetője volt, többször szerepelt a helyi tévében a Csiribiri színjátszótársulat tagjaként is. "Olyan családban nőttem fel, ahol gyakorlatilag nem néztünk televíziót, így egyáltalán nem voltam képben a szakmán belül. Emiatt a színházban - egy olyan közegben, ahol kívülről fújják az idézeteket, anekdotákat, gyakran hivatkoznak filmekre, előadásokra - először csak kapkodtam a fejemet" - mondta az [origo]-nak.

Forrás: [origo]

Régi képeket itt talál!

----------------------

Várkonyi András (Kertész Vilmos)

Felsőfokú tanulmányai alatt már a Pince Színházban játszott főszerepeket, ezzel párhuzamosan publikált is, különböző lapokban novellái és riportjai jelentek meg, nyaranta pedig bárzongoristaként dolgozott a Balatonon. Külföldi filmekben is szerepelt, többek között a Somerset Maugham írásaiból készített Ashenden-ben, valamint a Raszputyin-ban, melyben Alan Rickman játszotta a címszerepet. Jó három éve ő is mesélt az [origo]-nak a szerepéről, és - amatőr borászként - még borokat is ajánlott a nyári hőség idejére. Kiderült, hogy a villányi borok a kedvencei, és a testes borokat is szívesen nézegeti a holdfényben.

Forrás: [origo]