Mégis új címet kellett volna adni a Hacktionnek

hacktion
Vágólapra másolva!
Hiába kapta a harmadik évad az Újratöltve alcímet, továbbra is csak negyedmillióan követik a krimit, közönségarányban is elmarad az M1 átlagától. A korábbi két szezon nézői szerint annyira más lett a sorozat, hogy egyszerűbb lett volna új névvel képernyőre tenni.
Vágólapra másolva!

A Hacktion heti magyar krimisorozat: sokan, akik elszoktak a közmédiától, és azt sem tudják, hányas gombon jön be az MTV, nem is találkoznak vele soha, mert a 8-9 százalékos közönségaránnyal bíró M1-en fut. Már a második évad berendelése is meglepte némiképp a szakmát, mivel nézettségben az első sem teljesített jól, de a folytatás is gyenge számokat hozott - ennek ellenére lett újabb, harmadik évad. A produkciónál ekkor teljes ráncfelvarrást rendeltek el, a szereplők jó része, mint Hujber Ferenc, Oroszlán Szonja, el is tűntek a sztoriból, amely egészen új osztály munkáját mutatja be, erre az évadra behozott szereplőkkel.

Forrás: facebook

Ami nagyon ritka a sorozatiparban: a második után átálltak szerializált formáról epizódikusra, azaz nem egy összefügő, nagy sztori van, mint mondjuk a Homeland-ben vagy pár éve a Tűzvonalban-ban, hanem egy rész alatt lezáruló történetek, általában megnyugtató véggel (mint az NCIS-nél vagy a Helyszínelők-szériáknál) - nyilván azzal a szándékkal, hogy bármikor, menet közbe be lehessen szállni, hogy olyanokat is a képernyő elé ültessenek, akik kihagytak pár epizódot. Ezzel együtt annyi változás történt már, hogy szinte spinoffról beszélnünk, azaz adhattak volna új címet is a Hacktion - Újratöltve helyett. A sok változás azt eredményezte, hogy a tévéző, aki a korábbi, lassú, komor, állandóan zárt helyen játszódó beszélgetős jelentekbe beleunt (részenként 22 millióból igazán ki lehetett volna mozdulni a stúdióból), az nem adott esély az új Hacktion-nek, a régi rajongók egy része pedig a Facebookon morgott intenzíven, mert az újnak semmi köze a régihez, ráadásul megszerette a korábbi karaktereket.

Az újabb széria teljes lakosságban 5 százalék körüli közönségarányt szállít, miközben az MTV egyes csatornája 8 fölött végzett a múlt héten. A Hacktion legutóbbi részét 253 ezren látták, előtte 227, azelőtt 224 ezres volt a nézettség - pedig október végén egy rész már 300 ezer alatt járt valamivel. A sorozat legutóbbi öt részéből háromnak sikerült 3 százalék fölött lenni a 18-49-es kereskedelmi célcsoportban, de az utóbbi két epizód a fiatalabb nézőknél 3 százalék alatt maradt. A színészekkel nincs baj, a fiatalok jók, a rutinosabb Anger Zsolt ragyogóan játszik, a karaktere is remekül meg van írva - ennek ellenére sem tudott erőre kapni a krimi. Megy még az Átok, a Munkaügyek, de nyilvánvaló, hogy a Casino villámgyors halála, a Tűzvonalban kimúlása után is szükség volna még heti magyar sorozatra - de ezt annyira elrontották az elején, még a Duna TV-s időkben, a gyanús, botrányos megrendelések idején, hogy innen nehéz az út felfelé.