Új sorozat készül egy női kéjgyilkossal

Vágólapra másolva!
Az FX sorozatot készít Chelsea Cain magyarul is megjelent bestsellerei nyomán, melyek hőse egy női kéjgyilkos.
Vágólapra másolva!

A New York Times bestsellerlistáján rendre előkelő helyen szerepelnek Chelsea Cain regényei, így nem meglepő, hogy végre sorozat is készül azokból. A könyvek hőse Gretchen Lowell, aki az Entertainment Weekly szerint "a legeredetibb pszichopata Hannibal Lecter óta", és aki - Lecterhez hasonlóan - bizalmas, már-már függő viszonyba kerül az őt vallató rendőrrel.

A regénysorozat első két kötete A fúria, illetve Szívszaggató címmel jelent meg itthon, a következő fülszöveggel: "Portland festői városát egy őrült sorozatgyilkos tartja rettegésben, aki gimnazista lányok kilúgozott tetemét rejti el a város különböző pontjain. A rendőrség tehetetlen, a gyilkos újra és újra lecsap, így Archie Sheridan nyomozónak nem marad más segítsége, csak Gretchen Lowell, a szigorú őrizet alatt tartott kéjgyilkos, aki egykor Archie-t is válogatott kínzásoknak vetette alá, majd elengedte, és feladta magát".

A készülő tévés adaptációról egyelőre annyit lehet tudni, hogy az FX fogja bemutatni; írója az eddig jobbára dokumentumfilmeket jegyző Mikko Alanne lesz, producere pedig a Bűnös Miami-ért is felelős Geyer Kosinski.