Szomorú fodrásznők maradtak a tévéstáb után

Vágólapra másolva!
Rafael Nadal bal keze tévét vitt egy magyar családnak, ugyanakkor öt fodrásznő szontyolodott el Kovács Áron és segítői látogatása után. Elindult a Viasat3 új vetélkedője, a Nyered, ha mered.
Vágólapra másolva!

A Nyered, ha mered koncepciója nem túl bonyolult, de épp ezért jó: a tapasztalatok szerint a tévézők amúgy sem szeretik a túl összetett műsorokat, komplikált adásmenetet. Ebben a vetélkedőben elindul egy furgon, megpakolva sok háztartási készülékkel, a TV2 több műsorából ismert Kovács Áronnal, majd megáll itt-ott, nyilván előre leegyezetett családoknál, mikroközösségeknél, családoknál, koleszos társaságnál. Ők különféle ócska, zajos, idejét múlt készülékeik helyett szeretnének jobbat, a minőségi cseréhez pedig néhány jó válasz vezet. Ha csak tanácstalanul pislognak a kérdések után, akkor menthetetlenül bukják a régi készülékeket, és persze nem kapnak semmit.

Forrás: Viasat3

Az első fordulóban három kérdést kapnak a társaságok, háromszor 30 másodpercük van, ráadásul csak két jó válasz kell, azzal már mehet is a csere. Nagy matrica kerül a játékra feltett tárgyra, hogy látszódjék világosan, mi forog kockán. Eleinte csak igen mérsékelt izgalmak vannak, hiába mondja a családfő az első állomáson, hogy "dobog a szívem!" - a néző még nem rágja véresre körmét, nem tépi le arcát a feszültségtől azért, mert a família megkockáztatta az asszony hajszárítóját. Szerény kis téttel indult tehát az első adás, de egyik tévés kvíz sem tízmillió forinttal nyit: itt a második fordulóban már plazmatévét lehet nyerni, ezért öt kérdésből négyre kell válaszolni. A családi tévékészülék elvesztésének gondolata már a gyerekeket is jobban felizgatja, mint a műsorból is kiderül, de mivel tudják, hogy Nadal ballal üti a tenyerest, ők boldogan búcsúztatják a stábot.

A kérdések változatosak, nem olyan kellemetlenül primitívek, mint Cooky egykori viasatos műsorában voltak, ahol Bochkor Gábor autójának színét kellett tudni (2007, Sztárkvíz). Melyik országban készítettek először sajtburgert? Kit választottak Garas Dezső halála után Nemzet Színészének? Kinek az operája a Sevillai borbély? Korosztályos kérdések is akadnak, mert az amerikai filmkultúrára vagy sci-fire nyitottabb harmincas-negyenesek persze tudják, hogy a Birodalom visszavág-ban hangzott el az "Én vagyok az apád", Darth Vader szájából, de egy mai húszéves vagy hatvanas nem biztos, hogy ennyire tisztában van a Star Wars-univerzummal.

Forrás: Viasat3

A második szakaszban csak látszólag van nehezebb dolga a játékra vállalkozóknak, mert ugyan ötből négyre kell tudni a választ, de egyszer használhatnak segítséget: mint az adás elő részéből kiderült, hamar előkerült a jó erőre bekészített laptop. A sors fintora, hogy az internet épp akadozott, így a történelmi kérdésre úgy tudott csak válaszolni a család, hogy telefonon besegített a lányka lovagja. Nem volt ilyen szerencsére a második garnitúrának, az öt fodrásznőnek, ugyanis nem voltak képben Monty Python-vonalon, így bukták az irodai számítógépet. A későbbi adásokban bizonyára lesznek majd még sírások, de attól adódik a kérdés: mit csinál a Viasat a sok horpadt kávéfőzőgéppel, hol nyitott bizományi áruházat a tévétársaság, használt elektromos fogkefékkel és DVD-lejátszókal?

Forrás: Viasat3