Marci nem egy észkombájn, de hiteles

átok sorozat
Vágólapra másolva!
A szemledíjas Átok egyik főszereplője, a Szalai Marcit alakító Hevér Gábor szerint pörgős, nagyon jó hangulatú volt a forgatás, karaktere pedig valamivel sikeresebb lett az életben, de ugyanolyan elveszett, sokszor értetlenkedő fickó. A lassabb kezdés után kifejezetten krimiszerű lett a harmadik szezon, hétfőnként, késő este látható a sorozat az M1-en.
Vágólapra másolva!

Az egyik főszereplője vagy az Átok-nak, miben tért el a három évad?

Az első évad az ismerkedésé volt, a munkatempó szempontjából az volt a legjobb, ugyanis közel ennyi idő alatt forgattunk le négy részt. A második évben kilencet, a harmadik nekifutásra pedig tízet vettünk fel, kevés időnk volt rájuk. Annyiban azonban könnyebb dolga volt azoknak, akik mindhárom évadban szerepeltek, hogy már ismerték karaktereiket, megvoltak az alapreagálások, én például világosan tudtam, milyen épp a viszonyom a sorozatbéli feleségemmel, lányommal.

Hogyan definiálnád? Családi dráma ez?

Valakitől hallottam egy új kategóriát, hogy ez művészsorozat. Lehet, de nem szappanopera, az biztos. Mátyássy Áron rendező és Győri Márk operatőr közös munkája, hogy ez ilyen jóra sikeredett.

Az első két évadhoz, a lassabb történetszövéshez képest a harmadik krimi lett. Szándékos ez?

A nézők tudják, milyen lett, tényleg krimibe ment-e át. A korábbi reakciókból azt szűrtem le, hogy sokak szerint úgy volt izgalom az első két évadban, hogy nem volt semmi erőszakos jelenet bennük. Akik most nézik, azokat nem zavarja a krimis vonal. Találkoztam néhány Átok-rajongóval, szerintük ez is jó - úgy tűnik, haladunk a korral.

Forrás: [origo]

A te karaktered fejlődött valamit?

Az látszik hamar, hogy nem Marci az észkombájn a családban, bár nagyon szeretne az lenni. Én szándékosan vittem errefelé a karaktert, hogy látsszon, hogy ő nem egy Jack Bauer. Amikor elrabolják a lányát, akkor ő nem naprakész, nem tudja, hogy mi van. Hála istennek, visszajött mellém Pálfi Kata, a sorozat Esztere, aki az intellektuelvonalat képviseli, barátjával együtt. Nem teljesen így volt megírva az én karakterem, de én rendszeresen visszavettem belőle, állandóan kérdezgettem, hogy "mi van, mi van?" Nem volt nagyon bonyolult karakter eleve, de az első két évadban is lehetett látni hogy kicsit szerencsétlen, inkább csak sodródik. Azt mondták, akik nézték korábban, hogy épp ettől szerethető, ettől hihető, hogy ilyen ember van.

A magyar néplélek?

Marci szerint mindenki hülye, csak ő nem, és szemben mindenki mással ő tudja, mit kell csinálni. Amúgy a figura nagyot lépett előre egy-két év alatt, mert otthagyta a tanári pályát, és megkapta az év borásza díjat.

Forrás: [origo]

Állítólag a drámai sorozat forgatása közben sokat röhögtetek.

Volt sok vicces jelenet, igen. Az első évadra volt jellemző, hogy Áron a hosszú jeleneteket preferálta, hagyta kifutni az adott szituációt. Lassú volt az eleje, de szerethető. Amin sokan nevettek, hogy a hosszú, érzelmes jelentek után, amikor Áron közölte, hogy "ennyi!", akkor beszóltam, hogy "na, most vegyük fel ugyanezt meztelenül." Ez átalakult belső poénná, nyilván unták már nagyon a stábban, de amikor egy év után elővettem ugyanezt a szöveget, esetleg komolyabb felvezetéssel, mintha roppant fontos észrevételem lenne - akkor megint nagy derültséget okoztam.

A színészekről köztudott, hogy sokan belehúznak az éjszakába, szereznek lazítani éjjel. Volt ilyen, amikor a Balatonnál forgatott a komplett stáb egy hetet?

Egy idő után rájön az ember, hogy nem megy pihenés nélkül. Az első évadban úgy laktunk Balatonfüreden, hogy mellettünk zajlott a borfesztivál. Este néha átsétáltunk, megittunk egy pohár bort, majd a szállásra mentünk, mert másnap hajnalban kezdődött a forgatás. Lehet bohéméletet élni, de az ilyen másnap nagyon megbosszulja magát. Most két filmben vagyok benne, és van olyan, hogy egy nap egy jelenetet kell csak forgatni - az Átok forgatása azonban sokkal intenzívebb volt, egész nap dolgoztunk.

Lesz folytatás?

Most is maradt elvarratlan szál. Akár vége is lehetne, de ne legyen így!

Olvasnivaló: Interjú Pálfi katával, a sorozat Eszterével