Pataky Attila: Volt egy lelki elkötelezettségem

Pataky Attila énekes az Edda Művek koncertjén
Vágólapra másolva!
A SuperTV2-n februárban indul A Nagy Duett második évadja, amelyben Pataky Attila is a profi énekesek között van. Az első szezonba még zsűritagnak hívták, de nem tudta vállalni, most csak azt reméli, jó játék lesz az egész - különösen, hogy énektanításban semmi tapasztalata nincsen.
Vágólapra másolva!

Hamarosan a SuperTV2-n lesz látható a második A Nagy Duett, melyben profi énekesekből és amatőrökből álló párok versenyeznek egymással. Király Linda, Szinetár Dóra, Szulák Andrea és Kökény Attila mellett az Edda Művek frontembere, Pataky Attila is vállalta, hogy betanít valakit, és vele együtt áll színpadra.

"Tavaly felkértek a zsűribe, és nagyon szerettem volna elvállalni, de nem tudtam, mert máshova már elígérkeztem ugyanarra az időpontra. Volt tehát egy lelki elkötelezettségem A Nagy Duett felé, de ez csak az egyik aspektusa a dolognak. Az az igazság, hogy szeretek játszani így hatvan fölött is, de ami a leglényegesebb, hogy szeretek énekelni. Van, aki belefárad, megunja egy idő után, vagy csak nagyon vigyáz már a torkára, és elég az neki, hogy a nyáron végigtol egy turnét. Én viszont szeretek énekelni" - mondta az [origo]-nak.

Forrás: MTI/Mohai Balázs

"Ez elég komoly kihívás: egy majdnem teljesen amatőrből kell kihozni a legjobbat, sőt versenyezni kell vele. Ez olyan, mintha én beülnék egy magyarországi túraautó-versenyző mellé, aki ott van a legjobbak között, azért, hogy én legyek a mitfahrer. Paráznék ott rendesen. Izgalmas lesz ez is, mert semmi tapasztalatom nincs az énektanításban, aki eddig mellém került a színpadon, az vagy profi volt, vagy legalábbis konyított valamit a dologhoz" - tette hozzá.

Az amatőrök közül eddig Erdélyi Mónika és Szabó Győző személye publikus: "Ha a játék vagy a sors úgy hozná, valószínűleg tudnék velük is mit kezdeni, de nem közülük került ki a párom. A zsűrivel is kollegiális a viszonyom, bízom benne, hogy kölcsönösen tiszteljük egymást. Érthető, hogy a SuperTV2 nem akart változtatni a zsűri összetételén, és nincs is ezzel semmi gond, én sem akartam volna utólag odakerülni. Tényleg egy hatalmas játéknak fogom fel az egészet" - hangsúlyozta.

"Szerintem a műsor is jól fog menni tavasztól, a SuperTV2-n, legalább úgy, mint az első széria. Megcsináljuk, amennyi lesz benne, annyi lesz: nem teszem fel rá az életem, nem adok érte olyasmit, amire azt mondanám, hogy hoppá, álljunk csak meg - nem érdekelne az sem, ha az első fordulóban kiesünk, de természetesen nem bánnám, ha végigmennénk, és megnyernénk" - magyarázta.