Bocsánatot kért az érzéketlen tévétársaság

Vágólapra másolva!
Az itthon is látható Amazing Race egy márciusi, vietnami epizódja bőszítette fel az amerikai háborús veteránokat. A CBS végül elnézést kért a kifogásolt jelenetek miatt.
Vágólapra másolva!

Az Amazing Race nemzeti érzéseket sértett - vélte a két szervezet is a napokban. A Veterans of Foreign Wars és az American Legion is érzéketlennek találta a vietnami epizódot, a műsort sugárzó CBS bocsánatát követelte. A tévétársaság végül közleményben jelezte, hogy gyorsan szeretné lezárni az ügyet. "Szeretnénk elnézést kérni a veteránoktól, különösképp azoktól, akik Vietnamban szolgáltak, az ő családjukról, és azoktól, akiket sértett a műsor" - írták. Az American Legion részéről békejobbot nyújtott James E. Koutz, aki szerint Amerika egy megbocsátó ország, és hisznek abban, hogy a mea culpa őszinte volt.

A felháborodást azt változza ki, hogy a reality szereplői egy B-52-es bombázó lezuhant roncsai mellett teljesítettek feladatot (a gépben két amerikai halt meg, amikor lelőtték), illetve a műsor bejátszott olyan jelenetet is, ahol egy kórus a vietnami kommunista pártot éltette. Az esetről itt írtunk korábban.