Pár ragyogó pillanat Bajor Imre pályafutásából

Vágólapra másolva!
A Szomszédokból, színházból, a Rádiókabaréból és a Heti hetesből volt leginkább ismert Bajor Imre, akitől több barátja már elbúcsúzott, most viszont pár videóval elevenítjük fel tévés munkáit.
Vágólapra másolva!

Rögtön kezdjük azzal a remek kis videóval, amelyen Bajor először látható a Szomszédokban. Sziporkázó szóviccekkel támad, sodró lendületű az entrée, és egy olyan karaktert láttak így a magyar nézők, amilyet korábban még soha, ugyanis meleg figurát addig nem alakított senki sorozatban. Bár Oli úr homoszexualitása nyilvánvaló volt, soha nem mondták ezt ki így. Utalások persze voltak bőven: „Ő Olga, a húgom. Szakértők szerint nagyon csinos, de én nem értek hozzá" – magyarázza itt Oli.


Ugyancsak a Szomszédokban láthatjuk Bajort, aki társadalomkritikai-politikai megállapításokat tesz. Meleg fodrászként a szkinhed-mozgalmat nem elvei miatt ostorozza, hanem pusztán azért aggódik, hogy maradjon haj a népek fején, hogy ne veszítse el állását.


A Pasik című sorozatban együtt komédiázott Hernádi Judittal és Gálvölgyi Jánossal. Itt menten megnézhetjük a komplett első részt, ahol Gálvölgyit (aki Hernádi szeretője) felviszi a művésznő a lakásba, ahol ott mászkál a férj is – Bajor Imre.


A Heti hetesben talán akkor szerették legjobban a nézők, amikor lazán komédiázott, színházi adomákkal traktálta a többieket, vagy épp egy paródiát adott elő. Itt például a roma zenészek hanghordozását imitálta, remekül.


Itt ugyan rekedt, de ettől függetlenül nagy formában van, egy kubai sztorit mesél. Elképzelhetjük, milyen remek adomákat osztott meg barátaival a söntésnél.


Bajor Kádárt is jól parodizálta, igaz, ez már csak a negyven fölöttieknek lehet szórakoztató.


Itt számos - igencsak eltérő, a mindennapokban is felbukkanó - karakter hoz magabiztosan.


Az alábbi videó nem túl friss, 1991-es, talán sokaknak emlékezetes, a Tóth Ottó miatt is.