44 érdekes tény az Így jártam anyátokkal csapatáról

Vágólapra másolva!
Pár nap, és vége a sorozatnak, a Jóbarátok utáni korszak egyik legjobb komédiájának. Kiről mintázták Tedet és Lilyt, melyik híres színésznő dobta vissza Robin karakterét? Ki lett volna az anya, ha az első évad után nem kap folytatást a sorozat? Innen minden kiderül, és a cikk alján szavazhat is!
Vágólapra másolva!

1. Marshall, Lily és Ted a Wesleyan Egyetemre jártak, ahol Ted építészetet tanult. Apró hiba, hogy építészképzés nincs az intézményben.

2. A főszereplők bevittek a sorozatba számukra fontos személyeket. Alyson Hannigan férje, Alexis Denisof alakította Sandy Riverst, Cobie Smulders barátja, Taran Killam volt Blauman, David Burtka pedig, aki Neil Patrick Harris párja, Scooter karakterét vitte.

3. Mint az előzőből is kiderült, Neil Patrick Harris, aki a legnagyobb csajozógépet, New York ellenállhatatlan playboyát, Barneyt alakította, aki őrült módon nőzött az első nyolc évadban – valójában meleg.

4. Alyson Hannigan a negyedik évadot terhesen forgatta le, de az írók nem látták időszerűnek, hogy Lily szüljön, így a karakter nem lehetett állapotos. Ilyesmi volt már korábban is sorozatban, a Született feleségekben Marcia Cross várt babát egy évad forgatása alatt, ott vagy nem mutatták teljes alakban, vagy a gömbölyödő hasát takarta egy bútor, ajtó vagy bokor.

Forrás: CBS

5. A MacLaren's pub egy másolat, az eredeti neve McGees, a sorozat két kreátora ott lógott sok órán keresztül a komédia forgatása előtt.

6. A legtöbb részt Pamela Fryman rendezte, összesen 192 epizódot. Korábban a Két pasi – meg egy kicsit is rendezte, a Dumagép és a Divatalnokok mellett.

7. Mind az öt főszereplő 208 részben játszott. Ranjit 19 epizódban volt látható, érdekesség, hogy a színész keresztneve Marshall.

8. A Sírhant művekből is ismert Frances Conroy tíz részben forgatott, a Totál szívás szereplője, Bob Odenkirk pedig nyolcban volt jelen.

9. Tednek, azaz Josh Radnornak szintén volt jelenése korábban a Sírhant művekben, de feltűnt az Amynek ítélve című sorozatban és a Vészhelyzetben is.

10. Cobie Smulders a komédia előtt természetfeletti témákról forgatott (Rémvadászok, Smallville), de volt sci-fiben (Androméda) és játszott egy ismert leszbikus sorozatban, az L-ben is. Férje Taran Killam, színész.

11. Alyson Hannigan vega volt korábban, de amikor babát várt, változtatott étkezési szokásain.

12. Jason Segel középiskolai kosárlabdabajnok, remekül zongorázik, és mivel korábbi sorozata, a Különcök és stréberek nagyobb bejött Carter Baysnek és Craig Thomasnak, viszonylag könnyen kapta meg Marshall szerepét.

13. Neil Patrick Harris amatőr bűvész, ugyanabba a középiskolába járt, mint Freddie Prinze Jr. A Barneyt alakító színész 2004 óta él párkapcsolatban David Burtkával, de a kilencvenes években még lányokkal járt, de legalábbis párkapcsolatban volt Christine Taylorral, aki ma Ben Stiller felesége.

14. Alyson Hannigan számos sorozatban fordult meg korábban, ott volt a Buffyban, az Angelben, a Veronica Marsban.

Így jártam anyátokkal Forrás: CBS

15. Számos weboldalra hivatkoztak a sorozatban (www.canadiansexacts.org, www.stinsonbreastreduction.com, www.lilyandmarshallselltheirstuff.com) , ezek egy része valóban létező site, persze olyan, amit a produkció hozott létre.

16. Bár a sorozatban egykorúak, a valóságban Alyson Hannigan és Josh Radnor hat évvel idősebb Jason Segelnél.

17. Az első két évadban Marshallnak rövidebb volt a haja, a harmadikban hosszabb, de amikor korábbi eseményeket mutattak, akkor rövid frizura helyett újabb külsővel szerepelt.

18. Cristin Milioti, aki Ted gyermekeinek anyját alakítja, New Jerseyben született, de görög származású. A sorozatban tanult meg basszusgitáron játszani.

19. Barney Stinson egy heroindíler után kapta a nevét.

20. A főcímdalt Carter Bays és Craig Thomas zenekara, a "The Solids" játssza. Az említett urak a sorozat készítői.

21. A sorozat részeit a megszokott élő közönség nélkül veszik fel a sok jelenet és a gyors vágások miatt. Később azonban élő közönségnek is levetítik a részeket, felveszik a reakciókat, és hozzáadják az epizódokhoz, mielőtt adásba kerülnek.

22. Britney Spears, Katy Perry és Conan O'Brien voltak a legismertebb vendégek.

23. A sorozat minden epizódjában körülbelül ötven jelenet van.

24. Cristin Milioti nemcsak ebben a kultsorozatban játszott, hanem egy másikban is volt szerepe, a Maffiózókban Catherine Sacrimoni karakterét vitte.

25. Lyndsy Fonseca, aki Ted lánya lesz a jövőben, nem egy kezdő: játszott a Született feleségekben, a Hármastársakban, a Nikitában.

26. David Henrie, aki Ted fia a jövőben, szintén rutinos színész, sok sorozatban tűnt fel, a Varázslók a Waverly helyről című szériában ő volt Justin Russo.

Forrás: CBS

27. Alyson Hannigan nemcsak csinos, hanem jó parti is: a Forbes magazin tavaly 8 millió dollárosra becsülte a vagyonát. Ez lehet, hogy óvatos becslés, mert csak a Amerikai pite: A találkozó című filmért hárommilliót kapott, és már a Buffyban is jól keresett.

28. Egy internetes szavazás alapján Ted csajai közül Victoria lett a kedvenc, és Zoey a legutáltabb.

29. Robin Scherbatsky és megformálója, Cobie Smulders is Vancouverből jött.

30. A hatodik évadban Jason Segelnek állítólag nem mondták el előre, hogy Marshall apja meghal, így igazán megrendült, amikor ez kiderült.

31. Öt olyan könyvet adtak ki, amely köthető a sorozathoz, Barney Stinson A tesó kódexe például magyarul is megjelent.

32. Barney rengeteg öltönyt viselt a sorozatban, mindig elegánsan tűnt fel (még Halloweenre is kiöltözött, és pizsamaként is láttunk rajta öltönyt). 12 eset volt, amikor nem a szokásos elegáns szereplésben tűnt fel a figura.

33. A legnézettebb rész az USA-ban a Pineapple incident volt (egy valóban humoros, erős másnapról szóló epizód), a legkevésbé nézett a hatodik szezonban a Landmarks.

Forrás: CBS

34. A Lifetime részenként 750 ezer dollárt fizetett a szindikációs jogokért.

35. Josh Radnor (Ted) és a sorozat kreátora, Carter Bays egyaránt Shaker Heightsből, Clevelandből származnak, ott nőtt fel Ted Mosby.

36. Ha az első évad végén kaszát kapott volna a sorozat, úgy alakították volna a sztorit, hogy Victoria legyen az anya.

37. Carter Bays és Craig Thomas New Yorkban éltek és buliztak sokat, a sorozat előtt David Letterman műsorába írtak poénokat.

38. Az írók a főbb karaktereket magukról mintázták, Ted Baysre hasonlít, Marshall és Lily viszont inkább Thomasra és a feleségére.

39. Thomas felesége, Rebecca játszotta volna eredetileg Lilyt, de beleegyezett abba, hogy ha Alyson Hannigan ráér, akkor kapja meg ő a szerepet. Hannigan szerencsére épp egy jó komédiasorozatra vágyott, ideje is volt, rábólintott.

40. Jennifer Love Hewitt nem vágyott különösebben Robin szerepére, noha megkaphatta volna – így került a képbe Cobie Smulders.

CBS

41. A legtöbb sorozat a nézettség hanyatlása miatt ér véget. Ezt a komédiát csak kevéssel nézték többen az első évadban, mint a nyolcadikban, azaz inkább arról volt szó, hogy nem akarták megvárni, míg kifullad.

42. Összesen 72 tévés díjra jelölték, ebből 28 Emmy. 18 díjat nyert.

43. A rajongók által régóta várt anyát Cristin Milioti játssza, aki inkább színpadi játékáról ismert, de feltűnt olyan sorozatokban is, mint a Maffiózók, A férjem védelmében vagy a Jackie nővér. Egyáltalán nem olyan nagy név tehát a televíziózásban, mint a Ted korábbi barátnőit alakító színésznők (Sarah Chalke, Rachel Bilson vagy Jennifer Morrison), a különféle közösségi oldalak bejegyzései alapján a nézők jó része ezért csalódott benne elsőre.

44. Egy spinoff, testvérsorozat készül, Így jártam apátokkal lesz a címe.

A cikkben az imdb.com, a wishpicker.com és a comedycentral.hu adatait használtuk fel.