Megint lesz Játék határok nélkül

Vágólapra másolva!
Az MTVA gyártja vagy gyártatja, egykoron nagy siker volt.
Vágólapra másolva!

Hamarosan újabb részek készülhetnek a Játék határok nélkül című vetélkedőből, hazai gyártásban. Az MTVA hallgat a tervről, de úgy tudjuk, hogy hamarosan bejelenti a folytatást.

A nemzetközi vetélkedősorozathoz 1993-ban csatlakoztunk: a műsor kimondott célja volt, hogy összehozza Európa polgárait. 1999-ben megszűnt, a háttérben valószínűleg az állt, hogy a nemzetközi játék egyre nagyobb költséget rótt a versenyzőkre és a közvetítő tévékre is (akárcsak az Eurovízió).

2007-ben a European Broadcasting Union visszahozta volna a műsort Belgium, Horvátország, Spanyolország, Görögország, Hollandia, Portugália és Szlovénia részvételével, ez azonban szintén pénzügyi okok miatt nem valósult meg. 2009-ben aztán magyar részről indult egy petíció a játék visszahozásáért, de eredménytelenül.

A vetélkedőt a magyarok mindig komolyan vették, kifejezetten jól teljesítettek a csapatok. A műsorról nemrég írtunk hosszabban, a cikk itt olvasható. Az MTVA-t újfent megkérdeztük, válaszukkal később bővítjük a cikket.