Parádésan zártak a Vikingek

Vágólapra másolva!
Lement a History első fikciós sorozatnának második évadja is, nagy fordulatokkal. Spoileres folytatás!
Vágólapra másolva!

Az itthon is látható Vikingek executive producere, Michael Hirst már előre figyelmeztette a nézőt, úgyhogy aki nagyon meglepődött a fordulatos finálén, az nem olvasta nyilatkozatait. „Számíts a vártatlanra! Ez egy olyan sorozat, ahol nagyon tisztában kell lenned a főbb karakterekkel és a motivációikkal. És más szériákkal ellentétben, mi nem írunk ki könnyen szereplőket" – magyarázta, hozzátéve, hogy csak a hatás kedvéért nem írnak be fordulatokat, nem sokkolnak senkit csak a dráma miatt, miközben abban bíznak, hogy valós és valódi, amit a történetbe szőttek, és egyben erősíti a néző és a figurák kapcsolatát.

Forrás: History

A sorozat első évadja még lassan, vontatottan, borongósan kezdődött, biztos sokan fel is hagytak vele egy-két rész után, de a negyedik táján meglódult, a tévézők megszerették a főbb alakokat, és nem is volt megállás. A második évad viszont felülmúlta még az elsőt is: valamivel könnyebb volt úgy rajtolni, hogy nem kellett bíbelődni a karakterépítéssel, hiszen a hat-nyolc főszereplőt már láttuk a korábbi tíz részben, és csak páran érkeztek melléjük. Pillantsunk rájuk gyorsan: a valóságban sokkal fiatalosabb Horik királyt rossz döntései sodorják nagy bajba, a tragikus végzetbe, a megnőtt Björn Lothbrok egy nagydarab, málészájú legény, de egy olyan mamlasz, akivel nem szívesen futnánk össze a jeges, szélfútta fjordban, tűzrőlpattant menyecskéje pedig csak látszólag hideg-rideg, szépen elkapja Ragnar nagyfiát egy mezőn.

Forrás: History

Az utolsó részek felé közeledve több fordulatot nem ért a néző: mitől fordul Floki a jarl, saját barátja ellen, mitől alakul ki Horikban az engesztelhetetlen gyűlölet Ragnar felé, miért akarja elpusztítani barátaival, kisgyerekeivel, feleségével egyetemben? A végjátékban remek választ kapunk mindenre, mert ahelyett, hogy az események a tervezett mederben folynának, és a merényletet, nagy leszámolást az utolsó pillanatban hiúsítaná meg valami, kiderül, hogy a pálfordulást mímelő, egyre őrültebben kinéző Floki az egyik legnagyobb játékos a csapatban. Rollo sem hal meg, pedig már keresztet vet rá már a néző (noha a vikingek ugyan nem keresztények voltak), Ragnarnak sem esik baja, sőt, a már halottnak hitt cimbora is egészséges, mi több, virgonc. Nagy színjáték részesei voltunk, a gyanútlan tévézőt is rászedték a láthatóan profi írók.

Vikings Forrás: History

Mivel a nézettség a History többi műsorához képest kifejezetten remek, és egyre növekszik, nem kérdéses a folytatás. Mivel Ragnar Lodbrok (másképp ejtve, írva Lothbrok) öt fia történelmi figura, és többen közülük nagy tetteket vittek véghez, még bőven van muníció a sorozatban, akár egy nyolc-tíz évad is belefér. A képi minőség, a fordulatok, a karakteres színészek nekünk bejönnek, ha tartják a szintet, mi nem is bánnánk még pár szezont.