Chicagóban nyert díjat magyar tévés csapat

On The Spot
Vágólapra másolva!
Az 51. Chicagói Nemzetközi Filmfesztivál televíziós versenyében Silver Plaque díjat kapott az On The Spot amazóniai filmje. Cseke Eszter és S. Takács András a tavalyi futball-világbajnokság idején forgatott a Brazíliában élő törzzsel az esőerdőben, amelynek rövidesen el kell hagynia lakóhelyét az épülő Belo Monte gát miatt.
Vágólapra másolva!

Két éve Chicagóban ugyanezt a díjat kapta az amerikai PBS történelmi dokumentumfilm sorozata, a harmincszoros Emmy-díjas American Experience amishokról szóló adása. Tavaly ugyanilyen elismerésben részesült a BBC-n vetített történelmi dokumentumfilm, a Hidden Stories: WWI's Hidden Photographs, illetve a német közszolgálati WDR és az ARTE koprodukciója, a Mit Vollgas gen Westen is.

A Xingu-folyó mentén élő xikrin törzs viszontagságairól szóló műsor nemcsak Magyarországon volt látható, az On The Spot rövidfilmet készített az Al Jazeera America megrendelésére is, ezt a csatorna websorozata, az AJ+ jutatta el az amerikai közönséghez.

On The Spot Forrás: on the spot

A magyar nézők legutóbb éppen a frissen díjazott amazóniai filmet láthatták Cseke Esztertől és S. Takács Andrástól a tévében a vb-döntő másnapján. Az alkotók legközelebb az idén ősszel jelentkeznek új szériával a Duna TV-n, ez lesz a sorozat hetedik évada.