Stohl végérvényesen visszatért az RTL Klubhoz

Válótársak című heti sorozat forgatása. RTL klub, tv. , Stohl András,
Válótársak című heti sorozat forgatása. RTL klub, tv. , Stohl András,
Vágólapra másolva!
Novemberben kezdi vetíteni az RTL Klub a Válótársak című filmsorozatát, amit május óta forgatnak. A szereposztás ígéretes, a forgatókönyv eredetije holland, állítólag a magyarítás jól sikerült, a megvalósítás pedig nagyjátékfilmes. A forgatás 52. napján jártunk ott, éppen akkor, amikor egy kórházban készültek a felvételek.
Vágólapra másolva!

Május óta készül az RTL megrendelésére a Válótársak: évek óta saját gyártású, heti, fikciós sorozatot itthon csak az HBO-n vagy a közmédián láthattunk, leszámítva a háromrészes, hamar elbukott Casinót az RTL-en. Szeptemberben az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézetben forgattak, de az első részt már levetítették a csatorna őszindító médiaeseményén.

Stohl András karaktere egy nagy svihák Fotó: Marton Szilvia - Origo

A főhelyszín a sorozatban a stáb által Kanlaknak hívott ház, itt él együtt a három férfi főszereplő: Stohl András, Scherer Péter és Lengyel Tamás. A kerettörténet nagyon röviden annyi, hogy három férfi egy házba költözik, mert válófélben vannak. Csajoznak, főznek, mosnak – csupa olyan dolgot csinálnak, mint mindenki más.

Nőcsábászt alakítok – Stohl András

Stohl András karaktere Sáfár Bálint, aki egy szépfiú, és lépten-nyomon ágyba bújik valakivel - ezt elégeli meg a felesége, Gubás Gabi, és kirakja otthonról. Stohl a forgatás szusszanásnyi szünetében elmondja az Origónak, hogy soha ennyi hajlakk nem volt még a haján, mint ebben a szerepben, de nincs mit tenni,

piperkőc pasit alakít.

Bálint nagyon szereti a feleségét és a két kisfiát is, azonban nem tud ellenállni a nőknek.

Stohl András, Lengyel Tamás, Scherer Péter, a három férfi főszereplő Fotó: Marton Szilvia - Origo

Stohl elárulta, amikor szexjelenetet vesznek fel, az nagyon kemény munka, hogy hiteles is legyen, és a színészek se érezzék kínosan magukat. Ilyenkor szándékosan poénkodik, hogy oldja a feszültséget, és ez általában bejön.

A Tűzvonalban óta nem volt heti sorozata Fotó: Marton Szilvia - Origo

A mindenki által Bucinak hívott színész elárulja, hogy eleinte nehéz volt a karaktere puhaságát megtalálnia, sokkal macsósabb volt, mint kellett volna, de a rendező, Kovács Dániel sokat segített.

megkezdődtek a színházi munkák, iszonyú szervezést igényel minden nap, sokszor hajnaltól forgatunk. Aztán tízkor rohanás próbálni, majd kettőkor vissza. A jövő héten végig éjszakai felvételek lesznek, ami emberpróbáló" – teszi hozzá, és már megy is a jelenetbe.

Egy szerep, ami akár az én életem is lehetne - Scherer Péter

A sorozat Dávidja egy olyan férj, aki szereti a feleségét, a tenyerén hordozza, de valamit mégsem csinál jól. A felesége, Tamara, akit Balsai Mónika alakít, egy családi botrány után végképp megunja őt, és kirakja otthonról, így kerül egy házba Bálinttal, aki gyerekkori barátja. Scherer karaktere nem érti, mi rosszat tett, és folyamatosan próbál kibékülni a feleségével, de sikertelenül.

Scherer Péter remekel az első részben Fotó: Marton Szilvia - Origo

Az Origónak azt mondja, nagyon szereti ezt a szerepet, mert csupa olyan problémája van Dávidnak, mint neki: hogyan tartsa el a családját, mindig azon töri a fejét, mi lenne a jó nekik, szóval

egy átlagember átlaggondokkal, egy hétköznapi hős.

Nagyon örül, hogy ilyen szerepet kapott, mert ilyen karaktert keveset játszhat. Mikor arról kérdezem, elfáradt-e, azt válaszolja, az az érzése, hogy sohasem lesznek kész, olyan ez a forgatás, mint a kínai nagyfal: nem látszik a vége. Egy játékfilmet 30–40 nap alatt vesznek fel, viszont ezt a sorozatot májusban kezdték, és elvileg október harmadikáig dolgoznak.

Vidám hangulatban Fotó: Marton Szilvia - Origo

Menekülök az erőszakos páromtól - Lengyel Tamás

Hatvani Joci azért jön el otthonról, mert kételkedik abban, hogy boldogan tudja leélni a hátralévő életét a párjával. Szonja, Földes Eszter nagyon erőszakos, nem kíváncsi a véleményére, gyereket akar, és Joci hiába tiltakozik, mindent elkövet, hogy mégis keresztülvigye az akaratát.

Lengyel Tamás várakozó állásponton Fotó: Marton Szilvia - Origo

Lengyel Tamás azt meséli, hogy a három férfi között is vannak konfliktusok, amik abból adódnak, hogy egy fedél alatt kell élniük. „Joci ismerkedik, igazi párkapcsolatra vágyik, már nem akar visszamenni Szonjához. Szerintem Joci helyes, önzetlen ember, szeretni való figura" – jellemzi karakterét.

Lengyel Tamás karakterét türelmetlen csaja teszi ki a lakásból Fotó: Marton Szilvia - Origo

Megcsalásban nincs pardon - Gubás Gabi

Zsófi magatartása nem idegen Gubás Gabitól, számára sem megbocsájtható a megcsalás egy kapcsolatban. „Csöppet sem volt nehéz megtalálnom a karaktert, mert minden mondat, ami a filmben elhangzik, nagyon életszerű. Ez volt az egyik ok, amiért vállaltam a szerepet, a másik pedig az, hogy az egyik pillanatban sírni kell rajta, a következőben pedig jön a poén, a feloldás" – véli.

A csinos Gubás Gabi a sminkben Fotó: Marton Szilvia - Origo

Már a forgatókönyv olvasásakor érezte, hogy ebből valami nagyon jó dolog fog kisülni. Gabi szerint éppen azért szeretik majd a nézők, mert velük is ugyanilyen dolgok történnek, ugyanezeket a gondokat kell megoldaniuk.

Stohl András, Gubás Gabi Fotó: Marton Szilvia - Origo

Nagyon sokat tanulok belőle - Kovács Dániel Richárd, rendező

„Velem már szinte minden megtörtént a filmben elhangzó sztorikból, párkapcsolati konfliktusokból. A munka minden percét élvezem, és nagyon örülök, hogy én rendezhetem" - kezdi a beszélgetést. Kovács Dániel több mint tíz éve dolgozik a csatornánál, és már minden típusú műsort készített, de filmsorozatot még nem csinált.

Kovács Gábor producer, Stohl András, Kovács Dániel, Scherer Péter Fotó: Marton Szilvia - Origo

– mondja. Fáradt, de nem panaszkodik, azt csinálja, amire mindig is vágyott. Rendez, méghozzá remek, az ő szóhasználatával csupa A kategóriás színésszel, és egy olyan operatőrrel, Vajda Péterrel, aki nemcsak kiváló szakember, de jó barátja is. Daninak egyébként a forgatás alatt született az első gyermeke, Patrik.

Ilyet még nem csináltam – Kovács Gábor, producer

„Amikor megkeresett az RTL, hogy legyek a producere a sorozatnak, kicsit meglepődtem. Mi nagyjáték- és reklámfilmeket készítünk, más produceri rendszerben. Például fontos része vagyok annak a döntésnek is, hogy ki legyen a rendező. Ebben az esetben a csatorna adta Kovács Dánielt, akivel még sosem dolgoztam, de mostanra jól kiismertük egymást, szakmailag és emberileg is jó viszony alakult ki közöttünk" – meséli.

Az egyik kolléga vélhetően az HBO-sorozatban is dolgozott Fotó: Marton Szilvia - Origo

„Ami az eddigi munkáimhoz képest szokatlan volt, az a szigorúbb pénzügyi feltételek megértése és elfogadása. Egy - még nem tapasztalt - folyamatot kellett megtanulnunk, azaz a minőségi tévéfilm-gyártást, adott költségvetésből. Ez szokatlan abban a kevésbé megkötött világban, amiben én dolgozom, az ilyen típusú alkotás mindig rejthet spontán döntéseket és változtatásokat. Szerencsére Kolosi Péterrel megoldottunk minden nehézséget, mivel mindketten rugalmasak vagyunk. Egyébként a sorozat még hiányzott a portfóliómból, és örülök, hogy ez lett az első! Sok munka, de ilyen nagyszerű stábbal és kiváló színészekkel nem nyomasztó" - jelzi.

Mivel a stáb hat hónapon keresztül együtt dolgozik, fontos, hogy szeressék egymást, és jó hangulatban teljen az idő. A csapat egyöntetű véleménye szerint Stohl a forgatás humorfelelőse, mindig viccel, és ebben jó partnere a producer.

Lesz magyar tévés sorozatgyártás?

Az elmúlt években nem nagyon volt, leszámítva a közmédia komédiáit és az HBO szériáit, amelyek viszont nem jutottak el milliókhoz. Az eredetileg holland Divorce című, 2012 óta futó sorozatot Köbli Norbert forgatókönyvíró magyarította. A széria mellékszereplői között van Kulka János és Börcsök Enikő is. Az HBO magyar gyártású sorozatai és a Válótársak között annyi a különbség, hogy előbbi szériái több pénzből készültek, viszont bebizonyították, hogy nálunk is lehet jó filmet készíteni, ha van ötlet, tehetség és pénz.

Válótársak - ősztől az RTL-en Fotó: Marton Szilvia - Origo

Az RTL Klub novemberben kezdi sugározni a Válótársakat, most 10 epizódot vesznek fel a dramedyből (dráma és komédia keveréke). Ezek egyenként 50 perc hosszúak lesznek. Arra a kérdésre, hogy lesz-e folytatás, nem kaptunk választ, de az egyik stábtag elárulta, hogy a villát, ahol a három férfi él, el akarták adni a forgatás után, viszont az RTL inkább tovább bérelné. Ez azt jelenti, hogy nagyon bíznak a Válótársak sikerében, és remélhetőleg lesz több évad is.