Különös magyar szokásokról ír egy külföldi lap

Walker, a texasi kopó - pár éve tényleg jól ment, ma már nem
Vágólapra másolva!
A neves Vulture szerint a magyarok nagy számban nézik Az elnök árnyékábant, holott nem is megy a tévében, és soha nem volt népszerű. A lap szerint a Mentalista itthon a favorit, de ez sem igaz, hiszen jó ideje a Dr. Csont fut legjobban az amerikai szériák közül.
Vágólapra másolva!

A Vulture.com szerint a magyarok az amerikai sorozatok közül manapság leginkább a Mentalistát nézik, utána a Miami helyszínelők a befutó. Később olyan telenovella is felbukkan a tízes listán, mint az Emlékezz, Reina, amelynek tényleg volt tábora a délutáni sávban, de semmiképp nem milliós, ráadásul már nem is adja egy tévé sem.

A Walker, a texasi kopó tényleg népszerű volt pár éve, de már rég nem az, és rejtély, hogyan került fel a listájukra a JAG és Az elnök árnyékában, mert ezek soha nem voltak itthon jelentős nézettséget termelő szériák. A Vulture olvasói azt hiszik, hogy itthon ezek a sorozatok mennek ma is:

Forrás: Vulture

Ezzel szemben a valóság az, hogy a fragmentáció miatt már vannak olyan sorozatok, amelyek több kis csatornán is futnak, 1-2 évad eltéréssel, így amerikai szériával nagy tévé főműsoridőben egyre nehezebben tud érvényesülni. A Vulture listáján lévő NCIS egy-két éve még valóban jól ment a TV2-n, de már korántsem számít ütőkártyának, miképp a már véget ért Helyszínelők sem Jolly Joker, pedig a számai évekig vittek mosolyt a Viasat3-dolgozók orcájára.

Walker, a texasi kopó: pár éve tényleg jól ment, de ma már nem Forrás: Origo

A múlt héten egy török és egy magyar heti sorozat is meg tudta verni a legnézettebb amerikai szériát, a Szulejmán és a Válótársak is a Dr. Csont előtt végzett. A top 20-ba nem is fért be más amerikai sorozat, de a telenovellák közt sem az Emlékezz, Reina megy, hanem a Fiorella, csúcsadásával 544 ezer magyart szórakoztatott november 25-én. Bővebben itt olvashat a heti nézettségről.

Szavazzon!

Nézi a Reinát vagy Az elnök árnyékábant?