A Szikla visszatér az amerikaifocihoz

Dwayne Johnson, a Szikla, The Rock, Ballers, Nagypályások
Vágólapra másolva!
A Sziklának is becézett Dwayne Johnson amerikaifocista volt, mielőtt színésznek állt, a Nagypályások című sorozatban pedig újra elmerül ebben a világban. Kíméletlen képet kapunk az amerikai sportvilágról, aminek az NFL valószínűleg nem fog örülni, de ez minket nem zavarhat abban, hogy nézzük a szériát. Június 22-én az HBO-n jön az első rész.
Vágólapra másolva!

Az HBO-nak június 22-én sűrű napja lesz, nemcsak a True Detective második évadja és a Krízisben című politikai szatíra indul aznap, hanem az eredetileg Ballers címet viselő Nagypályások is – amelyet mi is listáztunk annak idején a nyár legjobban várt sorozatai között.

A szériának az amerikaifutball-liga, az NFL valószínűleg nem fog örülni,

miután elég kíméletlen képet fest a sportág elüzletiesedéséről, arról, hogy mennyire nem számít egy játékos a rendszerben.

Dwayne Johnson karaktere megszedte magát az amerikaifociból Forrás: HBO

A különféle karaktereken keresztül a focisták pályájának minden állomását megismerjük: van, aki frissen került be a ligába, és az első pár millióját gyorsan el is tapsolta, van, aki a balhéi miatt kerül épp bajba a csapatánál, és van, aki már visszavonult, próbálja eldönteni, hogy mihez kezdjen az életével.

Omar Benson Miller és John David Washington a Nagypályásokban Forrás: HBO

Utóbbiak közé tartozik Dwayne Johnson karaktere is, akit persze már az első jelenetben mutatnak félmeztelenül, hogy lássuk,

a színész rászolgált a Szikla becenévre.

Az általa játszott Spencer azonban soha nem került a legnagyobb sztárok közé – csak a barátai hívják viccesen szupersztárnak –, de sejthető, hogy átment azokon a problémákon, amelyek fiatalabb sporttársait épp gyötrik. Most épp próbálja kitalálni, hogy mihez kezdjen magával, miután az amerikaifocista karrierje véget ért.

Rob Corddry üde színfolt a sorozatban Forrás: HBO

A szériában Johnson, Omar Benson Miller és John David Washington mellett üde színfoltként Rob Corddry is megjelenik. Remekül alakítja Spencer lelketlen, haszonleső ügynökét, aki az egykori futballistát is csak azért tartja, hogy rajta keresztül hozzáférjen az A-listás sztárokhoz.

Minden focista mögött áll legalább egy nő Forrás: HBO

Van itt minden, ami ehhez a világhoz tartozik,

luxusautók, pezsgő vödörszám, könnyen bezsongó, rajongó csajok, utóvédként pedig türelmes feleségek

– mindez Miami napfényes díszlete előtt. A korrektül összerakott sorozattal csupán egy baj van: ha valakit alapból nem érdekel az amerikaifoci, nem fogja nézni.