Nagyot harcolt a TV2 és az RTL Klub tegnap este

jim carrey nézettség mr popper pingvinjei
Vágólapra másolva!
A 33. héten a legnépszerűbb tévéműsor a Barátok közt volt a teljes lakosság körében, a sorozat hetek óta tartja első helyét – legnézettebb epizódját több mint 1 millió néző követte. Második a Híradó, harmadik a Cobra 11 lett, a TV2 először a hatodik helyen bukkan fel a listán a Tények-kel. A vizsgált célcsoportban az RTL Klub teljesített a legjobban, 13 műsorral szerepelnek a legjobb húsz között.
Vágólapra másolva!
Forrás: Origo

Médialiftünkben felfelé tart Kiss Ramóna, hiszen a Barátok közt hetek óta tartja első helyét – a színésznő Szentmihályi Zsófit alakítja a sorozatban.

Az RTL Klub sorozatának legnézettebb epizódját 1 millió 36 ezer néző figyelte,

a második helyen álló Híradó-ra közel 794 ezren voltak kíváncsiak. A harmadik hely a Cobra 11-é, 748 ezer nézővel.

Lefelé tart viszont Krysten Ritter – a Ne bízz a ribiben nem hozott túl jó számokat vasárnap este a Comedy Centralnak. Két epizód ment le egymás után, az egyiket 0,5 százalék, a másikat 0,4 százalék követte. Az este legmagasabb közönségarányát a Híradó érte el a teljes lakosság körében 25,3 százalékkal.

Felfelé megy a Mackótestvér Kodája, vasárnap este nagy harc alakult ki a TV2-n futó Mr. Popper pingvinjei és az RTL Klubon sugárzott animációs film között. A zöld nyíl a mackóé lett, 13,4 százalékos közönségaránnyal végül megelőzte Jim Carreyt és a pingvineket – akik 12,4 százalékot értek el.

Mutatjuk grafikonon is, hogy alakult az este, a TV2 és az RTL Klub később is viaskodott egymással.

Forrás: Origo / Nielsen Közönségmérés

Alább látja a legnézettebb műsorok listáját, ahol minden produkciónak csak a legnépszerűbb adását tüntettük fel.

A 33. héten a fölény az RTL Klubé volt,

tizenhárom műsorral szerepel a listán. A TV2 hat produkcióval van a legnépszerűbbek közt, a Duna TV a Hegyi doktor újra rendel-lel került fel.

Forrás: Origo / Nielsen Közönségmérés

Mutatjuk csatornák szerint is a heti átlagos közönségarányt. E szerint az RTL Klub volt a legnépszerűbb a teljes lakosság körében, a TV2 áll mögötte 11,2 százalékkal. A dobogó harmadik fokán - meglehetősen lemaradva - a Duna TV szerepel 6,4 százalékkal. A TOP 10 csatorna listáján az ATV és az M3 szerepel hátul.

Forrás: Origo / Nielsen Közönségmérés


Nézettségelemzés gyorstalpaló

A közönségarányt százalékosan ábrázoltuk, ennek a rövidítése SHR%. A grafikonok a tévétársaságok heti átlagos közönségarány-adatait mutatják. Arról árulkodnak, hogy a teljes lakosságból a tévét nézők hány százaléka nézte az adott csatornát. Minél nagyobb a szám, annál népszerűbb a csatorna az adott célcsoportban.

Ha kíváncsi arra, hogy a Nielsen hogyan méri a tévétársaságok nézettségét, akkor kattintson ide.