Befejeződött a magyar HBO újabb és legdrágább saját gyártású sorozata, az Aranyélet forgatása. A november 8-án induló krimi és társadalomkritikával gazdagított családi drámában egy olyan család játssza a főszerepet, ahol minden a látszatról szól. Bemutatjuk a sorozat főszereplőit.

A Thuróczy Szabolcs által megformált apa, Miklósi Attila bűncselekményekből tartja el a családot, de egyre többször érzi, hogy tisztességes útra kellene térni, és megpróbál kitörni a hazugság és csalás világából.

Miklósi Attila bűncselekményekből tartja el a családotForrás: HBO

A feleség, Janka, akit Ónodi Eszter alakít, a társadalmi ranglétrán szeretne feljebb jutni, hogy látszat-életük még tökéletesebbnek tűnjön, a kamaszkorú gyerekek, Mira (Döbrösi Laura) és Márk (Olasz Renátó) pedig kezdik sejteni, hogy milyen éles ellentétben áll egymással az, amit a szüleik mondanak nekik a tisztességről és a jó erkölcsről, és amit valójában tesznek.

Janka, akit Ónodi Eszter alakít, a társadalmi ranglétrán szeretne feljebb jutniForrás: HBO

A két gyerek, mint minden kamasz, feszegetik a határaikat, és így válnak a szüleikkel egyenrangú szereplőkké ebben a sorozatban.

A közel 80 napos forgatás alatt a két fiatal rendező, Dyga Zsombor (Köntörfalak, Utolér, Couch Surf) és Mátyássy Áron (Víkend, Utolsó idők) dolgozott a nyolc epizódon. Mindenki érezte, hogy remek dolog, amiben részt vesz. Biztos vagyok benne, hogy igazolni fogja a sejtéseimet, mert nagyon szerettem csinálni" - mondta Thuróczy Szabolcs."

A kamaszok feszegetik a határaikatForrás: HBO

Kettősség jellemzi

A stáb legváltozatosabb helyeken forgatott, egyszerre bemutatva a felső tízezer és a mélyszegénységben élők hétköznapjait, így volt lehetséges bejutni a milliárdosok fényűző palotáiba és a VIII. kerület legkeményebb lakótelepére vagy egy lepukkant detoxikálóba.

Ez a kettősség nemcsak a helyszínekre, hanem a szereplőkre is jellemző, így nem meglepő, hogy erre a sorozatra különösen igaz 'a látszat néha csal' kifejezés. A Mirát alakító Döbrösi Laura szerint a nézők folyamatosan fogják felfedezni a karakterek árnyoldalit.

Döbrösi Laura szerint a nézők folyamatosan fogják felfedezni a karakterek árnyoldalitForrás: HBO

Megnéztük, ahogy Döbrösi Laura karaktere berúg a Hello Baby Barban – a színésznő mesélt is az Origónak szerepéről és a produkcióról, az egyik rendezővel, Mátyássy Áronnal együtt. Itt pedig megnézheti, hogy milyen előzetes készült a sorozathoz.