Ami rossz, az rossz - elindult a Got Talent

Got Talent
Vágólapra másolva!
„Ami jó, az jó" – hangzott el az RTL Klub nagy show-jának elején, ennek ellenére az első 20-25 percben nemhogy tehetség nem volt, de szórakoztató produkció sem. Szerencsére az álmosító és érdektelen nyitás után feljavult a műsor.
Vágólapra másolva!

Elrajtolt a Hungary's Got Talent, amely a kissé megfáradt X-Faktor-t hivatott pótolni. Az énekes tehetségkutató első pár évadja parádés nézettséggel ment, utána a formátum kicsit erejét vesztette, és ugyan bőven nyerte így is a szombat estéket, látszott, hogy frissítenie kell a piacvezető tévécsatornának. Volt időközben egy próbálkozás, hogy visszahozzák a Csillag születik-et, de nem akadt kellő számú színvonalas produkció, így a casting után lefújták.

Forrás: RTL

A Got Talent első szegmense láttán a néző nem kapta vissza a fantasztikus tehetségekbe vetett reményt, és megértette, miért nem tért vissza egy-két éve a Csillag születik. A pulykadaraboló nő, a derék favágóember, a közepes zumbaoktató felejthető és érdektelen előadása simán elment volna Sebestyén Balázs egykori délutáni műsorába, de szombat estére, főműsoridőbe soványka volt.

Forrás: RTL

Persze műsorszerkesztési elv előbb középszerű vagy egyenesen kilátástalan produkciókat mutatni, hogy utána nagyot szóljon, ha tényleg felbukkan egy tehetséges ember. Nem lehet parádés produkcióval, fantasztikus énekessel, Vegasban is ünnepelt gumiemberrel vagy bármely párizsi varietében eladható akrobatával kezdeni, mert a csúcsról óhatatlanul is lefelé vezet az út – de az üvegpoharat elrágcsáló, kocsmai direkt casting során fellelt, ittasnak is tűnő, tökéletesen humortalan férfi szerepeltetése és adásba kerülése is érthetetlen volt.

Forrás: RTL

25 percig kellett várni az igazán szórakoztató, megmosolyogtató pillanatokra, akkor Csuja Imre magyarázott – forgatási szünetben – Horgas Eszternek nagy beleéléssel arról, mennyire szereti a szalonnát és a lecsót, láthatóan a fuvolaművészt ez egyáltalán nem érdekelte, de udvariasan bólogatott.

Egy ilyen műsornak azonban elsősorban az érzelmekre kell hatnia,

és ezt a funkcióját el is látta: ilyen megható percek voltak, amikor egy 15 év körüli lány elénekelte a Koncz Zsuzsa előadásában ismert Mama, kérlek című Bródy-dalt. A lányt évekkel ezelőtt elhagyta az anyja, énekével neki üzent, és nem is volt könnyű dolga a zsűrinek, hiszen mást diktált a szív és az ész.

Got Talent Forrás: RTL

A zsűri megfelelően összerakottnak tűnik, de még nem látszik, ki lesz a szigorúbb, keményen beszólós, ki pedig az ellágyulós, engedékeny. Horgas a megvágott adás alapján többet szerepelt, mint Kovács Patrícia, de a férfiaknak is akadtak jó beszólásaik. A műsorvezetők közül Sebestyén Balázs hozta a szokott profizmust, ő már látott sok mindent, mellette Dombi egyelőre megszeppentnek és visszafogottnak tűnt – hiába, ötszáz ember előtt felkonferálni valakit más műfaj, mint fellépni egy kis klubban, ahová eleve azért megy az ember, hogy stand-upot hallgasson. De sok a szó, a lényeg: lesz ez még jobb is. A végén látott táncos lánycsapatot még elnéztük volna.

A show kreatív producere itt mesélt az Origónak, Horgas Eszter pedig itt sztorizott megkeresésünkre.

Got Talent Forrás: RTL
Forrás: RTL
Forrás: RTL

Szavazzon!

Ki a kedvenc zsűritagja?