A legkisebbekkel folytatódik a Virtuózok

Lakatos Vivien FOTÓ ÁLTALÁNOS hegedül hegedűs Közéleti személyiség foglalkozása művész MŰVÉSZET sajtótájékoztató SZEMÉLY zenél zenész
Budapest, 2016. január 28. Lakatos Vivien, a Virtuózok-versenyen indult hegedűs játszik a Virtuózok Viadala komolyzenei hangversenysorozat folytatásáról tartott sajtótájékoztatón a budapesti Várkert Bazárban 2016. január 28-án. A tavaly októberben kezdődött és idén nyárig tartó hangversenysorozat következő, február 27-i rendezvényén a hegedű áll a középpontban, a sztárvendég Alexander Rybak norvég hegedűs-énekes lesz. MTI Fotó: Balogh Zoltán
Vágólapra másolva!
A második elődöntővel folytatódik a Virtuózok új szériája, április 22-én a kicsik lépnek színpadra.
Vágólapra másolva!

A második adásban a kicsik, azaz a 6 és 12 év közti gyerekek lépnek színpadra. Az idei Virtuózokra közel kétezren jelentkeztek, ezúttal sokkal több külföldön élő magyar is, többek között Erdélyből, a Felvidékről, Hollandiából és Olaszországból.

Lakatos Vivien, a Virtuózok-versenyen indult hegedűs játszik Forrás: MTI/Balogh Zoltán

Április 15-én a 13-17 éves korosztály, vagyis a tinik mutatták meg tehetségüket. Közülük csak kilencen jutottak tovább a középdöntőbe, ahol már egy kamarazenekar várja őket.

A tinik korosztályából végül kialakult a végleges középdöntős csapat. Szoborral jutott tovább: Bácsy-Schwartz Zoltán, Li Canqi, Wendler Enikő és Oláh Ernő. A zsűritagok közös döntése alapján a középdöntőbe jutott még: Kökény Tamás, Petres Lajos Tamás, Kiss Benedek Máté, Székely Anna Lilla és Jónás Dániel.

Világhírű gyártó viszi tovább

A Dick Clark Productions, a maga területén a világ legnagyobb tévés produkciós cége vette meg a Virtuózokat nemzetközi forgalmazásra, az eredeti készítőkkel is együtt dolgozik a továbbiakban, erről itt olvashat bővebben.