Villámgyorsan befejeznék az alkotók a Trónok harcát

Trónok harca
Vágólapra másolva!
A Trónok harca két alkotója, D.B. Weiss és David Benioff elárulta, a közelgő hatodik évad után már csak tizenhárom részt terveznek a történetből.
Vágólapra másolva!

D.B. Weiss és David Benioff a Varietynek elmondta, az április 24-én – itthon 25-én – induló hatodik szezon után már a végjátékba kezdenének, összesen tizenhárom részt készítenének, két évadra lebontva. Ez azt is jelenti, hogy a szezonok rövidebbek lennének, eddig ugyanis tízrészes etapokat kaptunk – a mostani terv szerint a hetedik évad hét, a nyolcadik, záró szezon pedig hat epizódból állna.

A hatodik évad után már nem húznák sokáig a sztorit Forrás: HBO

"Azt hiszem, készen állunk arra, hogy elkészítsük az utolsó tizenhárom epizódot a mostani évad után. Nekivágunk az utolsó körnek. Persze semmi sincs még kőbe vésve, de mi ezt tervezzük" – mondta Benioff. Az ok egyszerű: úgy érzik, hogy

nem tudnák tartani az eddigi színvonalat, ha továbbra is a megszokott tempóban kellene dolgozniuk.

Az HBO programigazgatója, Michael Lombardo a Varietynek adott nyilatkozatában megértőnek tűnt, bár hozzátette, hogy rajongóként szívesen nézne még legalább hat évadot.

A csatorna később közleményben reagált, azt írta, "minden információ a Trónok harca végéről és a jövőbeli évadok epizódszámáról puszta spekuláció", hiszen még konkrét megrendelés sincs.