Megvan az új Star Trek első szereplője

Star Trek: Enterprise, Scott Bakula, Brent Spiner, Anthony Montgomery
Star Trek: Enterprise
Vágólapra másolva!
Egy színésznő léphet először a fedélzetre: a készülő, új Star Trek sorozat, a Star Trek: Discovery alkotói elsőként Michelle Yeoh-t válogatták be a széria szereplőgárdájába.
Vágólapra másolva!

A malajziai születésű sztárt a Tigris és sárkány című harcművészeti filmből, A holnap markában című James Bond-moziból, a Napfényből és az Egy gésa emlékirataiból ismerhetjük, de több sorozatban is játszott már (Válaszcsapás, Marco Polo).

Yeoh egy februári premieren Forrás: Mike Windle / Getty Images North America / AFP

A Variety értesülései szerint annak ellenére, hogy a főszerepre is nőt keresnek a castingosok, Yeoh nem a főhőst fogja játszani, ő csak egy visszatérő karaktere lesz a sorozatnak. A legfontosabb figurának az alkotók továbbra is egy fiatal fekete, esetleg latin-amerikai színésznőt szeretnének, aki nem feltétlenül ismert sztár, inkább friss arc.

A szereplőgárda alakulása mindenesetre nagyon jó hír, hiszen a főszerepre már három hónapja nem találnak senkit, és több változás is történt a széria háza táján. Először a jövő év eleji premiert tolták 2017 májusára, majd Bryan Fuller lépett vissza a showrunneri feladatkörből.

Star Trek: Enterprise Forrás: CBS

A CBS berkeiben, a csatorna streamelős szolgálatatásának, az All Accessnek az első fikciós sorozataként készülő Star Trek: Discovery lesz az első Star Trek széria a 2001 és 2005 között futott Star Trek: Enterprise óta, melynek showrunneri szerepkörét Fuller visszalépése után Gretchen Berg és Aaron Harberts vette át. A kreatív munkálatokban Fuller ezután executive producerként vesz részt, és egy másik neves producer, Akiva Goldsman is csatlakozik a csapathoz.