Kovács Lázár direkt megnehezíti a sztárok dolgát

Hal a tortán
Vágólapra másolva!
Visszahozza régi főzőműsorát a TV2, a Hal a tortán azonban március 16-tól megújulva tér vissza a képernyőre, a vendéglátók dolgát Kovács Lázár nehezíti a konyhában. A séf az Origónak mesélt arról, mit jelent a Küldetés, és hogyan fogja hátráltatni a sztárokat főzés közben. 
Vágólapra másolva!

A Hal a tortán Küldetés alcímmel tér vissza, a főzőműsornak pedig ezúttal műsorvezetője is lesz, aki ott áll a vendéglátók konyháiban - bár korántsem azért, hogy segítse őket.

"Az éppen főző sztárok küldetést teljesítenek, első körben egy öt kérdésből álló kvízt kell helyesen megoldaniuk, amelyben a vendégeikről teszek fel nekik kérdéseket. Ezt egy ügyességi feladat követi, ahol célba dobnak, építenek, összeraknak, a feladat jellegétől függően. Minél több pontot gyűjtenek, annál egyszerűbb lesz a dolguk: ha nagyon ügyesek, a saját maguk által választott alapanyagokkal dolgozhatnak, ha kevésbé, akkor egy előre összeállított, nehezebb kosárral, ha pedig nagyon nem mentek a feladatok, akkor a legnehezebb kosarat kapják" - mesélte az Origónak.

Liptai Cluadia és Tilla is főz majd Forrás: TV2

Az új változatban nem kerül képernyőre a vásárlás, az alapanyagokat Lázár Chef szerzi be, a nehezebb fogásokhoz pedig receptet is ad. A vendéglátóknak három órájuk lesz arra, hogy elkészítsék a menüt, ez idő alatt pedig további küldetések nehezítik a dolgukat.

"A főzés ideje alatt két-három alkalommal kicsit hátráltatom őket, lesz például olyan adás, ahol egy ideig szumójelmezben kell készíteni az ételt, ami egyrészt kicsit távol tart a pulttól, másrészt nem épp kényelmes viselet az amúgy is meleg konyhában. Lesz olyan is, akinek lekötözöm az egyik kezét, így egy ideig fél kézzel kell boldogulni a pultnál.

Az első adásokban párosával főznek, később egyedül Forrás: TV2

Úgy véli, a formátum így jóval játékosabbá vált, a vendéglátókat pedig még inkább megismerhetik a nézők. "Mivel nem minden úgy alakul, ahogy előre eltervezték, számos olyan helyzet áll elő, amit ott rögtön kell megoldani. Ilyen esetekben

Nem kérdés, hogy kipróbálnám-e magam a játékosként, de ezt a szerepet is nagyon élvezem."

Az első héten párosával főznek a vendéglátók, az első nap az Irigy Hónaljmirigyből ismert Sipos testvérek, a másodikon Tilla és Liptai Claudia, a harmadikon pedig Tóth Gabi és Tóth Vera főznek.