Kilenc új csatornát indítana a TV2-csoport

tévé, tévézés, néző, tv, televízió
Vágólapra másolva!
A TV2-csoport kilenc új tévécsatornát tervez indítani a következő hónapokban. A bővítés során az elmúlt 15 év legnagyobb programbefektetése valósul meg, a társaság reményei szerint merőben átrendezi majd a piaci viszonyokat.
Vágólapra másolva!

A TV2-csoport kábelcsatorna-programigazgatója, Fischer Gábor a Media Hungary médiakonferencián számolt be a médiacsoport portfóliófejlesztési terveiről, amelyek keretében kilenc új csatornát indít a társaság.

A cél egy erős csatornacsalád felépítése, amely a teljes piacot lefedi, így minden fontos szegmensben kínál tartalmat a nézőknek.

Az elmúlt 15 év legnagyobb programbefektetését valósítja meg a társaság,

amelynek csatornái a jelenlegi kábelpiac vezető szereplőivel szemben kívánnak alternatívát kínálni.

Lefednék az egész piacot Forrás: AFP/Lionel Bonaventure

"Stratégiánk megvalósítása során a TV2 pozíciójának erősítése mellett tovább fokozzuk a fragmentációt, amely a tematikus csatornák felé tolja el a hangsúlyt. Erőforrásainkat arra koncentráljuk, hogy minden csatornánkon kiemelt tartalmakat adjunk, legyen szó saját gyártásról, a legjobb sorozatokról vagy éppen a legnagyobb mozifilmekről" – mondta Fischer.

Hamarosan indul a telenovellák rajongóinak szóló Izaura TV,

romantikus sorozatok jönnek a világ számos országából. A gasztronómia kedvelőit célozza meg a Chili TV, a bulis hangulatról pedig a Zenebutik zenecsatorna gondoskodik, számos új, saját gyártású produkcióval.

A Joy TV küldetése, hogy szórakoztatva nyújtson hasznos tudnivalókat az életmód, az egészség, a divat, az otthon és az utazás világáról. A portfólióban eddig is működő FEM3 az újrapozicionálás után Prime néven, megújult tartalommal várja a nézőket, a tervek szerint a TV2-csoport prémium, általános szórakoztató csatornája lesz.

A Kiwi TV mesecsatorna lesz, a legfiatalabb korosztályt célozza. Útjára indul hamarosan a Mozi+ is, amely a Pro4 csatorna helyén új tartalommal és új arculattal várja a nézőket. A nagy amerikai filmstúdiókkal való hosszú távú szerződéseknek köszönhetően jelentős filmkészletet kínál a nézőknek.

Közben zajlik a Super TV2 fejlesztése is.

Visszatért a csatornára az Édes Élet, de új formátumok is érkeznek, köztük magas költségvetésű saját gyártású műsorok. Ősszel már több mint napi négy óra saját gyártású tartalom kerül képernyőre.

Május 10-ével elindult a portfólióbővítés első szakasza, a csatornák több lépésben indulnak a következő hónapokban. A fent felsoroltakon kívül még további csatornák indítását is tervezi a TV2-csoport, így jön ki a Fischer által említett kilenc adó.