Meglett a 100 ezer aláírás, de rossz helyre ment a petíció

Steven Avery
Vágólapra másolva!
A Fehér Ház reagált a Steven Avery és társa szabadon bocsátását kérő petícióra, Barack Obama nem adhat kegyelmet a Netflix dokumentumsorozatában látott gyilkosoknak.
Vágólapra másolva!

Mint arról korábban beszámoltunk, a Netflixen bemutatott Making a Murderer után a nézők aláírásgyűjtésbe kezdtek Steven Avery és Brendan Dassey szabadon bocsátásáért, a dokumentumsorozatból ugyanis azt szűrték le, hogy ártatlanul ítélték el őket Teresa Halbach meggyilkolásáért.

Steven Avery a Wisconsin State Journal fotóján Forrás: Wisconsin State Journal

Miután a Fehér Házhoz benyújtott petíciót több mint 100 ezren aláírták, Barack Obama irodája reagált a kegyelmi kérvényre. Kiderült, hogy az egész petíció félrement, hiszen Avery és Dassey mindketten állami elítéltek,

az elnök helyett Wisconsin állam kormányzója, Scott Walker adhatna nekik kegyelmet

– ő azonban elutasította ennek lehetőségét.

Egyelőre nincs arról szó, hogy a Making a Murderer miatt újraindítanák a nyomozást vagy újratárgyalnák az ügyet, a széria mindenesetre nagy port kavart. A Discovery bűnügyekkel foglalkozó tematikus csatornája, az Investigation Discovery például ugyancsak körbejárja Averyék esetét, még ebben a hónapban képernyőre küldik a Front Page: The Steven Avery Story-t.