Depressziójáról mesélt A szökés főhőse

2016.03.29. 16:20

A szökés főszereplője, Wentworth Miller a Facebookon vallott depressziójáról, azt írta, egy időben romlott árunak tartotta magát, az evésbe menekült.

Wentworth Miller a Facebookon reagált egy róla terjedő mémre, amely egy képpáron mutatja őt A szökés főszerepében és egy kevésbé jó, elhízott állapotában. Felette a szöveg: "Amikor kiszabadulsz a börtönből és a McDonald's monopóliumával találkozol".

Forrás: Facebook/Wentworth Miller

Miller egy hosszú posztban leírta, hogy 2010-ben félig-meddig visszavonult a színészettől, és jórészt a depressziója miatt veszített a jó formájából. Öngyilkos gondolatai voltak, amiről azóta már beszélt, akkor azonban hallgatott – most még egyszer előszedte a témát, hogy a példájával segítsen azoknak, akik hasonló bajban vannak, a végén belinkelte több lelkisegély-szolgálat honlapját is.

Wentworth Miller 2015-ben, ismét formábanForrás: AFP/2015 Getty Images/Monica Schipper

Mint írta, abban az időben, amikor a kép készült, romlott árunak érezte magát, a hangok a fejében önpusztításra sarkallták. "2010-ben, felnőtt életem mélypontján, mindenben a feloldozást/kényelmet/kikapcsolódást kerestem. Az ételhez fordultam. De lehetett volna bármi más. Drogok. Alkohol. Szex. De az étel lett az egyetlen dolog, amit tudtam várni" – írta, hozzátéve, hogy akkoriban a napja fénypontja a kedvenc étele és a Top Chef újabb epizódja volt.  

"Most, amikor ezt a képet látom magamról a piros pólómban, ritka mosollyal az arcomon, a küzdelmemre emlékeztet. Az ellenállásomra és a kitartásomra mindenféle démonokkal szemben. Néhány belső és néhány külső démonnal szemben" – folytatta, biztatva a hasonló cipőben járókat, hogy mindent túl lehet élni, és mindig van visszaút is.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK