Ördög Nóra: Komoly dilemmám volt, hogy vagyok-e valamilyen

Ördög Nóra
Ördög Nóra televíziós műsorvezető Budapest. 2015 november 20.
Vágólapra másolva!
Ördög Nórát másodszor választották az év legjobb műsorvezetőjének, a Televíziós Újságírók Díjára két műsora is esélyes volt, Az ének iskolája és a A Kocka is ott volt a jelöltek között. A műsorvezető hetek óta a Kismenők-et forgatja Till Attilával, érzelmileg sokkal nehezebb a dolga, mint a korábbi show-knál.
Vágólapra másolva!

Mivel tavaly is megszavazták az újságírók a legjobb műsorvezetőnek, idén nem számított rá. "Nem tudtam, mennyire esélyes az ismétlés, inkább arra készültem, hogy Az ének iskolája vagy A Kocka nyerni fog. Azt szoktuk mondani, hogy a nézők számítanak, ők a legfontosabbak, mert nekik készítjük a műsorokat, de aki másnap nem nézi meg rögtön a műsoráról szóló szakmai kritikákat, az nem mond igazat. Fontos, hogy azok a szakemberek, akik ebben élnek, erről írnak, mindent látnak, mint tudnak, hogyan vélekednek a teljesítményünkről."

Ördög Nóra kétszer nyert Fotó: Szabó Gábor - Origo

"Komoly dilemmám volt a pályám elején, hogy vagyok-e valamilyen. Jól meg tudtam fogalmazni, mikor körbenéztem, hogy azok a műsorvezetők, akiket én nagyra tartok, milyenek, és magammal kapcsolatban nagyon sokáig nem találtam a jelzőket, mondjuk még annyira most sem. De a visszajelzésekből, a cikkekből kiderül, milyennek látnak, még ha nem is feltétlenül mindig pozitívan.

- mesélte a Mokkában.

Javában forgatják a Kismenők-et, az elmúlt időben több hétvégét is a stúdióban töltött. "A férjem tűri csendben, hogy már az ötödik hétvégén nem látott. Próbáljuk úgy alakítani a forgatásokat, hogy a gyerekeket a legkevésbé terheljük, nem kérjük ki őket az iskolából. Érzelmileg sokkal nehezebb a Kismenők, mert a show része szakmailag sokban hasonlít a korábbi műsorokra, de csapatkapitányok is vagyunk, össze vagyunk nőve a gyerekkel. Végigkísérjük a felkészüléseiket, és ha a zsűritagok minősítik a produkciójukat, anyatigrisként szeretnénk kiállni értük."