Világhírű gyártó viszi tovább a magyar tévés formátumot

Sándor Zoltán
Sándor Zoltán hegedűs
Vágólapra másolva!
A Dick Clark Productions, a maga területén a világ legnagyobb tévés produkciós cége vette meg a Virtuózokat nemzetközi forgalmazásra, az eredeti készítőkkel is együtt dolgozik a továbbiakban.
Vágólapra másolva!

A korábban az M1-en, hamarosan a Duna TV-n látható Virtuózok nemzetközi forgalmazási jogaira a Golden Globe-ra és más élő show-kra specializálódott Dick Clark Productions kötött együttműködést a magyar licenctulajdonossal, a Classic Talents Hungaryvel – jelentette az Origo tudósítója Cannes-ból, a világ egyik legnagyobb televíziós vásáráról, a MipTV-ről.

Peller Mariann (Classic Talents Hungary) és Mark Rafalowski (Dick Clark Productions) aláírják a szerződést Forrás: Classic Talents Hungary

Az amerikai médiacég nemzetközi terjesztésért felelős alelnöke, Mark Rafalowski az Origónak elmondta, nemcsak a formátum kell a Dick Clark Productionsnek, a magyar készítőkkel is együtt akarnak dolgozni.

Jön az új évad

Itthon április 15-én indul a Virtuózok című klasszikus zenei tehetségkutató új évadja a Duna TV-n, ezúttal saját gyártásban. Nyolc adás lesz, ebből három castingadás. A műsorok felvételről mennek, kivéve az utolsó, a finálé: a közönség sms-ben, telefonos alkalmazással és a neten is szavazhat a kedvencekre.

Sándor Zoltán hegedűs Forrás: MTI/Balogh Zoltán

Péntek esténként lesz képernyőn, ami szerencsés választás, mert nem kell olyan műsorokkal megküzdenie, mint a Gyertek át szombat este, a Kismenők, a Farm (szombat) vagy a Nagy Duett (vasárnap).

Lakatos Vivien Forrás: MTI/Balogh Zoltán

Az új évadba sokkal több külföldön élő magyar jelentkezett, többek között Erdélyből, a Felvidékről, Hollandiából és Olaszországból - közölte Medvegy Anikó, a Virtuózok főszerkesztője pénteken sajtótájékoztatón, Budapesten.

A Dick Clark Productions

A cég régi, tradicionális, amerikai vállalat, amely nagyon régóta van a showbizniszben, Dick Clark alapította 1957-ben. A honlapja szerint a világ legnagyobb olyan televíziós produkciós cége, amely kifejezetten élő szórakoztató műsorok közvetítésére szakosodott.

Olyan műsorokat gyártott az élő Golden Globe-átadók mellett, mint az American Bandstand, az American Music Awards, a Bloopers, a The Challengers, az American Country Countdown Awards, a Hollywood Film Awards, a Billboard Music Awards, a Dick Clark's New Year's Rockin' Eve. Listájukon ott a Miss Universe, a Miss USA, az NFL Honors, a Streamy Awards.

Ezeken felül olyan show-kat is készített, mint a So You Think You Can Dance (Megatánc címen ment a magyar megfelelője) vagy a Rising Star, amit itthon a TV2 vett meg, és adott le tisztes nézettséggel.

Peller Mariann és Mark Rafalowski bővebben is mesélt a megegyezésről az Origónak, az erről és a cannes-i MipTV-ről szóló beszámolónkat később közöljük.