Rejtélyes kisváros, Viktória királynő - januári sorozatpremierek

tom hardy, taboo
Vágólapra másolva!
Bár a fontosabb produkciók már elindultak szeptemberben, októberben, az amerikai és a brit tévéipar januárra is szolgál pár újdonsággal. Saját sorozattal jön Tom Hardy, illetve a Felhőtlen Philadelphia Dee-je, érkezik az Óz, a csodák csodája merész feldolgozása, és a Downton Abbey rajongói is örülhetnek, itt az utánpótlás.
Vágólapra másolva!

Az új év új sorozatokat is hoz, januárban is indul(t) pár izgalmasnak ígérkező projekt. Tom Hardy a gyarmati időkbe csöppen, új köntösben láthatjuk az Óz-t, de Viktória királynővel és a világ egyik legjobb túsztárgyalójával is találkozhatunk. Lássuk, mikre érdemes figyelni az amerikai és brit termésből!

The Mick (január 1., Fox)

A Fox az új évet egy friss szitkommal indítja, amelyet a Felhőtlen Philadelphiá-ból ismert Kaitlin Olson jegyez, executive produceri teendőket is ellát a főszerep mellett. A történet egy connecticuti városkában játszódik, ide érkezik meg Olson figurája, hogy vigyázzon a testvére gyerekeire, miután a szülőket elkapja az FBI.

Ransom (január 1., CBS)

Január 1-jén egy krimisorozat is indult, történet egy tapasztalt túsztárgyalóról, akit a legkockázatosabb emberrablási ügyekben vetnek be. A főszerepet a Fekete vitorlák-ban is látott Luke Roberts játssza, a megvalósításért az X-akták és a Válaszcsapás producere, Frank Spotnitz felel.

The Halcyon (január 2., ITV)

A Downton Abbey utódjának szánják ezt a drámai sorozatot, amely a II. világháború idején, egészen pontosan 1940-ben játszódik Londonban. A központi helyszín egy ötcsillagos hotel, így leginkább az arisztokrácia szemszögéből láthatjuk a történéseket, Olivia Williams és Alex Jennings is ladyt és lordot játszik.

A The Halcyon csapata Forrás: ITV

Emerald City (január 6., NBC)

Az Óz, a csodák csodája új feldolgozása, amelyet merésznek és sötét hangulatúnak szántak a készítők – meglátjuk, mi sül ki belőle. Az író Matthew Arnold, aki pár éve a Siberia című sorozattal vált ismertté a tévés szakmában, Dorothyt Adria Arjona alakítja, ő volt Emily a True Detective második évadjában.

One Day at a Time (január 6., Netflix)

Vígjátéksorozat, amelynek azonos című eredetije a hetvenes, nyolcvanas években igen népszerű volt az Egyesült Államokban, kilenc évadot ért meg. A történet középpontjában egy egyedülálló anya és két lánya állt, most annyi lesz a különbség, hogy az egyik gyerek fiú, és a családhoz csatlakozik a nő anyja is.

Taboo (január 10., BBC)

Tom Hardy új sorozata, amelyet az apjával, Chips Hardyval készített. A cseppet sem szégyenlős színész egy halottnak hitt kalandort játszik, aki a tizenkilencedik század elején egy hosszú afrikai távollét után tér vissza Londonba, hogy átvegye apja örökét – új pozíciójában viszont szembetalálja magát a nagyhatalmú Kelet-indiai Társaságokkal. Itthon január 8-tól lesz látható az HBO GO-n, feliratosan, exkluzívan - azaz a tévés premierje később lesz.

Victoria (január 15., PBS)

A brit ITV-n már 2016 augusztusában elindult, az Egyesült Államokba viszont csak januárban érkezik meg ez a brit sorozat, amely Viktória királynőt, uralkodása kezdeti időszakát mutatja be a koronázástól a gyereke születéséig. A címszerepet Jenna Coleman játssza, aki a Doctor Who-t hagyta ott a szerep miatt.

Riverdale (január 26., The CW)

Tinisorozat az Archie Comics képregényei alapján. A sorozatváltozatért is a kiadó kreatív vezetője, Roberto Aguirre-Sacasa felel, de executive producerként a képregény-adaptációkban igen jártas Greg Berlanti (A zöld íjász, Flash) is benne van. A tinik számára Cole Sprouse lesz a húzónév, de többek között Luke Perry, Mädchen Amick és Skeet Ulrich is megjelenik.