Visszahívták a boltokból a rasszistának tartott Walking Dead-pólót

The Walking Dead, Negan
Vágólapra másolva!
A Primark eltávolított az üzleteiből egy The Walking Dead-et idéző pólót, miután egy vevőjük szerint a ruháról rasszista üzenet olvasható le.
Vágólapra másolva!

A Primark visszahívta boltjaiból a The Walking Dead-hez kapcsolódó egyik pólót, amelyen Negan szögesdróttal megspékelt baseballütője látható, illetve annak a mondókának az első sora, amellyel a férfi a hetedik évad nyitó részében kiszámolta, hogy kit öljön meg a főbb karakterek közül. Erről a pólóról van szó:

Egy sheffieldi vásárló, Ian Lucraft szerint a ruhadarab rasszista üzenetet sugall, miután az "Eeny, meeny, miny, moe" úgy folytatódik, hogy "catch a tiger by the toe" ("kapj el egy tigrist a lábujjánál fogva"), de volt olyan verziója, ahol a "tiger"-t "nigger"-rel helyettesítették.

Lucraft a Metrónak elmondta, mélységesen felháborította a póló látványa, főleg, hogy azon egy baseballütő is szerepel, szerinte ez egyértelműen a feketék elleni erőszakra utal – úgy tűnik, nem látta a The Walking Dead ominózus részét, amelyben Negan végül a fehér Abraham fejét verte szét a kiszámoló végén.

Eeny, meeny, miny, moe Forrás: AMC

A vásárló végül panaszlevelet írt a Primarknak, amely el is tüntette az üzleteiből a kifogásolt terméket – amint a vezetők mondták, nem állt szándékukban megsérteni senkit a póló forgalmazásával.