Csak játszották, hogy férfiként a férfiakat szeretik

Matt Damon, Michael Douglas, Cannes 2013, Túl a csillogáson
A két színész 2013-ban a film premierjén a Cannes-i Filmfesztiválon
Vágólapra másolva!
A tévétörténelem több fontos meleg karakterét olyan színészek játsszák, akik a valóságban heteroszexuálisok. Van, hogy egy világhírű sztár bújik ki egy szerep kedvéért a bőréből, de olyan is, hogy megtévesztően jó alakítása miatt az illetőről még akkor sem hiszik el, hogy valójában nem meleg, ha felesége és gyereke van. 
Vágólapra másolva!

Willie Garson (Szex és New York)

A meleg jóbarát, Stanford volt a Szex és New York főhősnője, Carrie számára talán az egyedüli biztos pont a sorozat cselekményének folyamán. Az őt alakító Willie Garson igen foglalkoztatott színésznek számít, de egyértelműen Stanford a leghíresebb szerepe, talán ezért azonosítja a közönség ennyire vele a figurát.

Na meg azért is terjedhetett el, hogy Garson a valóságban is meleg, mivel nagyon ügyel a magánéletére, nem nagyon lehet hallani semmit sem a nőügyeiről, amit viszont biztosan tudni lehet róla, hogy 2009-ben egyedül fogadott örökbe egy akkor hétéves kisfiút, Nathent.

A színész az idei Sundance-en Forrás: Nicholas Hunt / Getty Images North America / AFP

A Huffington Post tavalyi interjújában viszont úgy szólaltatták meg, mint aki heteroszexuálisként formált meg meleg karaktert, ő pedig ilyen minőségben válaszolt a kérdésekre – és nem mellesleg nagyon fontos és izgalmas dolgokat mondott.

„Nagyon fontosnak tartottam, hogy a játékom ne legyen sértő a meleg közösségre nézve. Az első három évben éppenséggel

De aztán olyan reakciók jutottak vissza hozzám a meleg közösségtől, hogy »igen, tényleg vannak ilyen meleg ismerőseink, ez nagyon hiteles«. Ettől nagyszerűen éreztem magam, szóval el is kezdtem nézni én is a sorozatot” – árulta el a színész.

Eric Stonestreet (Modern család)

A Modern család egyszerre esendő és rokonszenves meleg párjának extrovertáltabb és lazább felét alakító színész a valóságban szintén heteró. Cameron megformálása hozta el Stonestreet pályáján a nagy áttörést, a kiváló alakítás egyik mellékhatása viszont az volt, hogy a közönség a valóságban is melegként könyvelte el a sztárt.

A színész ezzel szemben a hetvenes-nyolcvanas években úgy nőtt fel egy kansasi farmon, hogy még csak nem is találkozott soha nyíltan meleg emberrel, és saját magát poénkodva „nyíltan heteróként” határozza meg. Szerepe hatására azonban – hiába hívja viccesen a sorozatbeli partnerét, Mitchellt alakító, valóban meleg Jesse Tyler Ferguson „gay-for-pay”-nek (fizetett melegnek) – Stonestreet elkötelezett támogatója lett az LMBTQ közösségnek.

„Most, hogy ennyire a frontvonalba kerültem az emberek egyenlőségének támogatásában, sokkal aktívabb szerepet vállalok ebben a közösségben, és úgy érzem,

szögezte le egy interjúban a sztár.

A folytatásért lapozzon!