A tévétörténelem több fontos meleg karakterét olyan színészek játsszák, akik a valóságban heteroszexuálisok. Van, hogy egy világhírű sztár bújik ki egy szerep kedvéért a bőréből, de olyan is, hogy megtévesztően jó alakítása miatt az illetőről még akkor sem hiszik el, hogy valójában nem meleg, ha felesége és gyereke van. 

Willie Garson (Szex és New York)

A meleg jóbarát, Stanford volt a Szex és New York főhősnője, Carrie számára talán az egyedüli biztos pont a sorozat cselekményének folyamán. Az őt alakító Willie Garson igen foglalkoztatott színésznek számít, de egyértelműen Stanford a leghíresebb szerepe, talán ezért azonosítja a közönség ennyire vele a figurát. 

Na meg azért is terjedhetett el, hogy Garson a valóságban is meleg, mivel nagyon ügyel a magánéletére, nem nagyon lehet hallani semmit sem a nőügyeiről, amit viszont biztosan tudni lehet róla, hogy 2009-ben egyedül fogadott örökbe egy akkor hétéves kisfiút, Nathent. 

A színész az idei Sundance-enForrás: Nicholas Hunt / Getty Images North America / AFP

A Huffington Post tavalyi interjújában viszont úgy szólaltatták meg, mint aki heteroszexuálisként formált meg meleg karaktert, ő pedig ilyen minőségben válaszolt a kérdésekre – és nem mellesleg nagyon fontos és izgalmas dolgokat mondott. 

„Nagyon fontosnak tartottam, hogy a játékom ne legyen sértő a meleg közösségre nézve. Az első három évben éppenséggel pont ezért nem volt HBO-m, mert féltem, hogy sértő, ahogy megformálom Stanfordot. De aztán olyan reakciók jutottak vissza hozzám a meleg közösségtől, hogy »igen, tényleg vannak ilyen meleg ismerőseink, ez nagyon hiteles«. Ettől nagyszerűen éreztem magam, szóval el is kezdtem nézni én is a sorozatot” – árulta el a színész. 

Eric Stonestreet (Modern család)

A Modern család egyszerre esendő és rokonszenves meleg párjának extrovertáltabb és lazább felét alakító színész a valóságban szintén heteró. Cameron megformálása hozta el Stonestreet pályáján a nagy áttörést, a kiváló alakítás egyik mellékhatása viszont az volt, hogy a közönség a valóságban is melegként könyvelte el a sztárt. 

A színész ezzel szemben a hetvenes-nyolcvanas években úgy nőtt fel egy kansasi farmon, hogy még csak nem is találkozott soha nyíltan meleg emberrel, és saját magát poénkodva „nyíltan heteróként” határozza meg. Szerepe hatására azonban – hiába hívja viccesen a sorozatbeli partnerét, Mitchellt alakító, valóban meleg Jesse Tyler Ferguson „gay-for-pay”-nek (fizetett melegnek) – Stonestreet elkötelezett támogatója lett az LMBTQ közösségnek. 

„Most, hogy ennyire a frontvonalba kerültem az emberek egyenlőségének támogatásában, sokkal aktívabb szerepet vállalok ebben a közösségben, és úgy érzem, a felelősségem is nagyobb azt illetően, hogy mit mondanak, vagy mit cselekszenek az emberek” szögezte le egy interjúban a sztár.

A folytatásért lapozzon!