Freddie: Csak így képzeltem el a visszatérést az Eurovízióra

2017.05.03. 10:19

Tavaly énekesként képviselte Magyarországot, idén viszont kommentátorként utazik az Eurovízióra Freddie. Mint az Origónak elmondta, versenyzőként nem próbálkozna újra, annak viszont nagyon örül, hogy Rátonyi Kriszta mellett rá bízták ezt a feladatot.

"Csak így képzeltem el a visszatérést, azzal a gondolattal nem játszottam el, hogy újra dallal induljunk. A megkeresésnek nagyon örültem, jó visszajelzés, hogy látják bennem a potenciált, hisznek abban, hogy képes vagyok a rám bízott feladatot magas minőségben hozni" - mesélte.

Freddie tavaly az indulók közt voltForrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Britta Pedersen

Először próbálja ki magát kommentátorként, korábban nem vonzotta a képernyő, nem vágyott hasonló szerepre.

"Amennyit ki tudok hozni magamból, azt ki fogom, és a próbák alatt is mindent megtettem, hogy fel tudjak nőni Rátonyi Krisztához. A szakmai tudását nem fogom megközelíteni, de nem is az a feladatom, hogy vele versengjek, én a belső információkat, a tavaly átélteket szeretném megosztani a közönséggel. Így jobban át tudják majd élni a nézők, hogy a versenyzők min mennek keresztül."

A tapasztalatokat is elmeséli majdForrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Britta Pedersen

"Őszintén mondom, hogy nem vonzott a képernyő, az új dolgokat, a kihívásokat viszont nagyon szeretem, úgyhogy nem volt kérdés, hogy elvállalom-e. Örülök annak, hogy a közmédia szerint jó másodpilóta leszek Kriszta mellett. Túl vagyunk a negyedik próbán, egyre jobban összecsiszolódunk, nekem kell alkalmazkodnom az ő ritmusához, neki már megvan a tempója, stílusa. A műsor gerince lesz Kriszta, én pedig a kiegészítés" - mesélte.

Először próbálja ki magát ebben a szerepbenForrás: MTI/Balogh Zoltán

Tavaly énekesként sokat tapasztalt, így tud majd mesélni a háttérről, az Eurovízió pedig a sokszínűsége miatt olyan jó szerinte.

"A zenei ízlésvilágok találkoznak itt a színpadon. Úgy gondolom, Pápai Joci dala, valamint a benne levő fájdalom és őszinteség a bőr alá mászik. Az Eurovíziós Dalfesztivál mindenkori közönsége rendkívül érzékeny, így ha az Origót olyan átérzéssel és áhítattal énekli el Kijevben, mint A Dal döntőjében, akkor ezeket az embereket megfogja majd. Onnantól kezdve nekünk már csak azért kell szurkolnunk, hogy kapjuk a pontokat. Gyönyörű lesz a látvány, és szurkolunk neki, hogy nagyon jó eredménnyel térjen haza."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK