Belépés csak természetes lányoknak!

2019.09.16. 15:24

Felleg Tícián, a Nemzet Szépe alapító-tulajdonosa alapította a Miss Nation szépségversenyt, amelynek regionális döntőjét idén már 87 országban megtartották. A világdöntő idén novemberben lesz az Egyesült Arab Emirátusokban.

Mitől különleges ez a verseny?

Attól különleges a Nemzet szépe, röviden, hogy itt a természetesség priorítást kap, a plasztikai beavatkozás és a tetoválás nem engedélyezett. Nemzetközi versenyen is részt vesz a magyar győztes, november 28-án Abu-Dhabiban képviseli az Magyarországot.

Képgalériáért klikk a fotóra!Forrás: Szabó Péter - Origo

Egy kis bokatetoválás miatt is kizárás jár?

Tavaly egy apró tetoválás miatt kellet elbúcsúztatnunk egy versenyzőt. Nem ítélem el a tetoválást, lehet rockzenészeken, futballistákon, de egy huszonéves lánynál nem mutatós. Annyira szépek, nem lenne szabad összefirkálni a bőrüket! Az életük minden területén tökéletesnek hitt, torz képpel felvértezett, a közösségi médián szocializálodó generációt látok most felnőni. Úgy gondolom felesleges megfelelniük és leklónozni magukat a közösségi média túlmisztifikált agyon retusált és plasztikázott celebjeire. Többen mondták, a fejlődéssel szembe megyek, én úgy gondolom, hogy egy idő után Ők fognak magukkal szembe menni, mert mindenki aki plasztikáztat ugyan arra az ideálra akarja faragtatni magát amit a közösségi médián lát.

Balról a második Felleg Tícián, a Nemzet Szépe alapító-tulajdonosaForrás: Szabó Péter - Origo

A Miss Nation már nemzetközi, de itthonról indult. Miképp?

2012-ben álmodtam meg és most sikerült valósággá kovácsolnom ezt a küldetést, üzenetet. Nemzetközileg levédettem a Nemzet Szépét azaz a Miss Nation-t: nem volt ilyesféle formátum korábban. Nekem ez furcsa volt, hogy a természetesség nem fontos a szépségversenyek világában. Van egy lányom, akit ennek a tükrében neveltem fel... Mi a most felnövő generációnak akarunk üzenni. Picit vissza szeretnénk hozni őket a való életbe.

Hogyan zajlott a válogató?

Idén közel hatszáz lány jelentkezett, hatvanat behívtunk, szakmai zsűrivel megnéztük őket, kértünk tőlük kis életrajzot. Ebből a hatvanból talán a tíz legszebbet sikerült bejuttatni a következő szakaszba. Megjegyzem, csak az elődöntőn van bikinis felvonulás, az is inkább a turpisságok kiszűrése miatt: Dr. Rozsos Tamás plasztikai sebészt is felkértem, üljön be a zsűribe, hogy derítse ki, van-e műmell, műtött orr, bármilyen szépészeti műtét a királynő-jelölteken.

Képgalériáért klikk a fotóra!Forrás: Szabó Péter - Origo

Mi történik ilyenkor?

Volt, hogy ő szólt. Diszkréten félrehívtuk a lányt, aki négyszemközt bevallotta, hogy plasztikáztatott. Nem folytathatta a versenyt. Nem folytathatta a versenyt.

Sok egyetemista, főiskolás volt a legszebb hatvan között: miért? 

Mint minden szépségversenyen, itt is vannak a felsőoktatásban lévő fiatal lányok. Szépek és okosak, és itt meg tudják mutatni mindkettőt. A mi versenyünk ugyanis többet mutat meg a lányok intelligenciájáról, mint a többi. A fináléban pedig a saját szemléletüket, a saját országukat kell bemutatni, legyen az Nigéria vagy Norvégia, Svédország. Így értelemszerűen, aki nem tud angolul, kevesebb eséllyel indul. De fenn van a neten a versenyszabályzat.

Hogyan tovább?

87 országban rendezték meg ezt a versenyt, erre nagyon büszke vagyok. Ebből a mezőnyből kiválasztunk top 20-at, aki részt vehet a nemzetközi versenyre. Egy magyar lány mindenképp a mezőnyben lesz, hisz magyar kézben van a licenc. Mivel Abu-Dhabiban leszünk, uralkodók is lesznek a zsűriben. Konzervatív szépségverseny a miénk, fürdőruhás felvonulás nincs a gálán, így idén Szaúd-Arábiában már meg is rendezték a regionális döntőt.

Forrás: Szabó Péter - Origo

Tévében látható lesz?

Reményeink szerint Fashion TV és a BBC is ott lesz.

Miért épp az Emirátusok?

Világszinten érdekes városba, helyszínre akartuk vinni a verseny világdöntőjét. Az Emirátusokban például világkiállítás lesz 2020-ban, úgyhogy üzleti szemszögből is jó helyszín. Itt jegyezném meg, hogy a „dubajozás" egy kis pletykából indult üres lufi, semmi nem igaz belőle. A sejkek nem mutatkoznak fiatal lányokkal. Én sokszor voltam kinn, szerintem nem létezik ilyesmi.

Ki finanszírozza a nagydöntőt?

Mi rengeteget invesztáltunk ebbe a projektbe, de a nemzetközi piacon több támogató is mellék állt és érti az üzenetünket. Abu-Dhabi kormányával is folynak tárgyalások, anyagilag és erkölcsileg is támogatja a Miss Nation-t.