Érzelmeket akarunk kiváltani a nézőkből

LifeTV sajtótájékoztató 2019.10.15.
Vágólapra másolva!
Sok új, magyar gyártású műsorral készül az őszre a Life TV, amely teljesen megújult. A minden korosztálynak szóló csatorna vezérigazgatója Ruff Zoltán, vele beszélgettünk az indulásról, a friss műsorokról, a leszerződött sztárokról, a megújult arculatról.
Vágólapra másolva!

Mióta zajlik a Life TV átalakítása?

Június 1-től kaptuk meg a műsorszolgáltatási jogot, onnantól fordultak élesbe a dolgok. Az első körben a legjobb szakemberek megszerzése volt a cél, a csapat összeállítása, majd elkezdődhettek a kreatív munkák.

Mennyire volt gördülékeny vagy épp problémás ez a folyamat? Milyen nehézségekkel szembesültek?

Problémásnak nem nevezném, de mivel valóban a legelejétől kellett kezdenünk, szükség volt elsőként egy televíziózásra minden szempontból alkalmas székházra. Ezt nem volt könnyű megtalálni, de végül a Lajos utcában lett meg az a hely, ahol mind az irodáknak, a stúdiódíszleteknek, a technikai helyiségeknek is van elég tér, valamint az elrendezése is megfelelő. Ennek ellenére azért

miközben ki volt már tűzve az őszi indulás időpontja. Néha feszített volt a tempó, de valójában minél több szakembert sikerült megnyernünk magunk mellé, annál jobban haladtak a folyamatok a háttérben az előkészületekkel.

Ruff Zoltán Fotó: Koncz Márton - Origo

Mi a koncepció, mi az új irány?

Olyan minőségi tartalmat szeretnénk a nézőinknek nyújtani, amiben mindenki megtalálja azt, amivel azonosulni tud, vagy éppen elgondolkodtató számára, vagy a mindennapi problémákra nyújt megoldást. De természetesen emellett valódi kikapcsolódást nyújtó, szórakoztató műsorok is lesznek. A cél mindenképpen az, hogy a nézőinkből érzelmeket váltsunk ki.

A 18-49, a 18-59-es korcsoport vagy a teljes lakosság számára készülnek elsősorban az új műsorok?

A teljes lakosságban gondolkodtunk kezdettől fogva.

Milyen nézettségre számít a csatorna vezetése teljes lakosságban egy év múlva?

Tudni kell, hogy a ma működő 117 csatorna - leszámítva a nagy műsorszolgáltatókat-, 1% körüli közönségarányt tudnak elérni. A Life tv eddigi formájában 0,15%-os közönségaránnyal futott, ezt szeretnénk körülbelül egy év múlva felfuttatni mi is minimum 1%-ra.

Várhatóan milyen lefedettsége lesz a csatornának 2020 januárjától?

Jelenleg a Life TV lefedettsége 65%. Ezt mindenképpen emelni szeretnénk, folyamatosan tárgyalunk a műsorterjesztőkkel. A cél 2020 elejére minimum 80%-os lefedettség, 2021 elejére pedig a maximálisan elérhető 95 %-ig szeretnénk eljutni.

Fotó: Koncz Márton - Origo

Az egyik új sajátgyártású műsor a Nyugi! Köztünk marad Szulák Andrea napi talkshowja. Mit kell róla tudni?

Valójában ez egy gameshow és talkshow egyben, ennek a két műfajnak egy újszerű keveréke. A műsorban három ismert embernek kell válaszolnia szokatlan, sokszor meglepő kérdésekre, és meg is kell indokolniuk, miért azt a választ adták meg a lehetőségek közül. Ezzel a műsorral az volt a célunk, hogy hétköznap esténként igazi kikapcsolódást tudjunk nyújtani a nézőinknek.

Miért Szulák Andrea kapta a műsort?

Andrea személyisége abszolút garancia egy ilyen jellegű szórakoztatóműsorban. A humora, a spontaneitása és a rutinja azok a tulajdonságok, amikre szükségünk volt. Nagyon fontosnak tartjuk elmondani azt - ami a mai televíziózásban talán már ritkaság számba megy-, hogy mi először is kiválasztottuk azt a két vezető arcot, akiről úgy gondoltuk, hogy képviselni tudják azt a szellemiséget és értékrendet, amit szeretnénk átadni a nézőinknek. Így esett a választásunk a két Andreára, Várkonyi Andreára és Szulák Andreára.

Miután megkerestük őket, sok időt szántunk arra, hogy megismerjük egymást, majd megtaláljuk azt a műsort, amiben valóban jól tudják magukat érezni, ne pedig egy rájuk osztott feladatként éljék meg a műsorvezetést. Nyugodtan mondhatom, hogy mindkettőjük esetében olyan műsort sikerült a kreatív csapatnak létrehoznia, amit szívvel-lélekkel csinálnak. Ezt pedig biztos, hogy a nézők is érezni fogják.

A Női titkok Várkonyi Andinál című műsor heti egyszer lesz képernyőn. Miben más ez, mint a többi?

A Női titkok, csatornánk kiemelt műsora, hétvégenként, vasárnap este kerül adásba. Várkonyi Andi már korábban bebizonyította, hogy nem csak hírműsor-vezetőként, hanem beszélgetős műsorokban is profi. Ezen felül pszichológus is, így jó érzékkel tud a vendégeivel mély lelki témákat is érinteni, könnyen megnyílnak neki. Amiben pedig

ebben a műfajban, az a 360 fokos díszlet, ahol a szereplők nem látnak kamerákat, olyan érzést kelt bennük és a nézőkben is, mintha Andi nappalijában lennének. Ez ad a beszélgetéseiknek egy még intimebb légkört.

Várkonyi Andrea Fotó: Koncz Márton - Origo

Ő egy éve visszavonult a tévézéstől, mivel győzték meg?

A nevében is szeretném tisztázni, hisz többször nyilatkozott is már erről az elmúlt évben, hogy nem a tévézéstől vonult vissza, hanem a korábbi munkahelyétől vált meg, aminek az okai rá tartoznak. Emellett a felmondását követően volt egy fél éves időszak, amikor a szerződése szerint nem is vállalhatott volna munkát más csatornánál. Éppen ennek letelte után kerestük meg őt. Azt gondolom, pont a korábban említett emberi légkör, a személyre szabott műsor lehetősége, az elképzeléseinek a figyelembevétele volt az, amivel meg tudtuk őt győzni, hogy nálunk térjen vissza.

Bay Éva is műsort kapott Fotó: Koncz Márton - Origo

Old(s)cool címen generációs reality indul, amiről úgy hírlik, nincs a magyar tévés piacon. Mi a lényege?

Igen, ez is egy teljesen új formátum a magyar televíziózásban. A műsorban három igazán közkedvelt, nagyon szerethető díva ad tanácsokat a fiatalabb generációnak: Esztergályos Cecília, Bay Éva és Karda Bea.

Az élettapasztalatuk, a rendkívül markáns, de egymástól teljesen különböző személyiségük olyan bájjal, humorral, időnként megható jelenetekkel töltik meg a műsort, ami bármelyik korosztály nézőit le fogja ültetni a képernyő elé. Mindemellett ráadásul tanulságos emberi történeteket ismerhetnek meg.

Lesznek-e visszatérő műsorok, vagy teljesen új tartalommal indul a Life TV?

Nincs visszatérő műsor, a teljes műsorstruktúra teljes átalakításon ment keresztül. Egyedül talán Peller Mariann műsora lehet majd ismerős, de valójában az is teljesen megújult.

Van esetleg valami olyan műsorterv, akár 2020-ra, amelytől sokat várnak? Mit lehet tudni a tavaszi programokról?

Természetesen vannak már tervek, de mivel gyakorlatilag egy teljesen új csatornaként indulunk el most ősszel, erről még nagyon korai lenne beszélni.